browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

De eerste zwemles!

Posted by on 2 July 2016

Half zes op een zaterdagavond: Ik had nog net geen bandjes om, maar verder….. Ik zwom met een plankje voor me uit en was bezig om te proberen recht in het water te liggen en te flipperen met mijn benen vanuit mijn buik. Volgende keer mag ik in het pierenbadje leren drijven. Nu was er een baan vrij voor mij en de zwangere zwemster. Volg je ‘m? Mama wil leren zwemmen.
Er moest een zwembril komen en een badmuts. En nu moet er nog een beter (wedstrijd)zwempak komen. En ik moet oefenen. Heel, heel, heel veel oefenen. Er is nog een lange weg/baan te gaan. Maar nu kan ik met mijn benen bewegen vanuit mijn heupen en ik heb flippers aangehad. En ik kan een hele tijd mijn hoofd onder water houden. Ik heb de armslag ook geprobeerd, maar dat is nog wat veel tegelijkertijd. ‘t Is best zwaar, dat geploeter door het water. Maar wel erg leuk! Het is nogal wennen.
Dat was de samenvatting van de hak op de tak. Puntsgewijs:  *Ik vond het DOODeng en zag er ENORM (in het kwadraat) tegenop *Ze moesten een baan voor me vrijmaken, normaal leren nieuwe zwemmers in het pierebadje, maar dat was nu niet bruikbaar *Er was maar 1 leraar. *het water was niet koud *ik moest met het plankje 4 baantjes gaan zwemmen en met mijn benen ‘flipperen’ *mijn baanspeelster gaf me de tip mijn knieën stiller te houden *ik deed vreselijk mijn best *ik raakte de tel al snel kwijt *ik kreeg flippers te leen *ik was heel erg vermoeid! Dan is flippers aandoen lastig! *proberen recht te liggen en tenen naar achter en bewegen vanuit de heupen *het gaat maar heel langzaam *zwemmen vanuit je buik, dat was een goede tip! *ik ga wat minder mijn best doen en dan krijg ik de slag een beetje te pakken *ik mag het plankje wegdoen en moet proberen recht te blijven liggen *ja, het kan nog moeilijker! *baantjes tellen laat ik achterwege, dat past er gewoon niet meer bij! *de volgende oefening is: drijven! *afzetten tegen de kant en languit liggen *klinkt gemakkelijker dan het is *ik moet het brilletje op en mijn hoofd in het water *MEGA OVERWINNING *dan kan ik opeens best recht liggen! *ik moet het tien keer doen, maar ik probeer het wel twintig keer geloof ik *de meester raad me een wedstrijdbadpak aan *en dan kijk ik ín het water, lig recht en flipper met mijn benen vanuit mijn buik en heupen en het gaat zowaar! *ik moet de armslag toevoegen *héél moeilijk! *teveel tegelijk *eerst uitdrijven, hoofd onder water, dan de benen en als de armen erbij komen verzuip ik bijna… *en ik ben al moe! *hoe steek ik mijn armen in het water?! *ik probeer het van de anderen af te kijken, maar dit is nog echt een stap (beweging) te ver *het uur zwemles is om *ik heb nog een lange weg te gaan volgens de trainer (niet de meest opbouwende kritiek van de dag) *ze zijn heel vriendelijk en vragen me hoe ik het vond (de trainsters van Vincent), maar dat weet ik nog niet precies! *ik kleed me om en ben moe, voldaan en te moe om te weten wat ik er precies van vind.
Achteraf vond ik het stiekem geweldig. Ik wil dit graag leren! Dat vind ik zo’n uitdaging! Ik zou morgen weer willen oefenen. Hé, wanneer is me dat met een sport eerder gebeurd… Wacht even , op 1 februari 2012 had ik dat ook… Toen had ik gympen aan en zette ik de eerste hardloopstappen.

Comments are closed.