browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Zo ongeveer de slechtste week van het jaar!

Posted by on 17 December 2017

11 december: hoezo 'code rood'? hoezo 'al donker'? hoezo 'dat was een lange dag'? hoezo 'rustdag'? hoezo 'gisteren crosscup'? hoezo een leeg schema? Als er sneeuw ligt waar je tot je enkels inzakt, dan móét je naar buiten.


En dan moet Manuel mee, want alleen in het bos is niet zo verantwoord. En als Vincent dan ook nog vraagt: zullen we rennen..... dan ploeteren wij om half 8 door de sneeuw!


Toen viel het stil…. Geen zin in zwemmen, me niet lekker voelen, geen zin in sporten, slapjes zijn.
Ik slaap wel veel, maar ben onrustig. Even pas op de plaats!

Geen baantraining op donderdag. Maar lekker samen met Joyce rondlopen en bijkletsen. Heerlijk!


Vrijdag de hele dag werken. En dan verras ik mezelf: ik koop een Tacx! Een fietsmachine zeg maar. Dat ik toch kan fietsen deze winter.

Met behulp van een computer kan ik virtuele routes fietsen en dan zorgt het vliegwiel ervoor dat het bergop zwaarder is. Ik kan zelfs meesturen!


Op zaterdag ga ik nuchter hardlopen. Dat staat op het schema. Ik vind het moeilijk: tempo laag houden en genieten. Ik zie wel hertjes staan! Zie jij ze ook in de verte? Ik ren 5 kilometer, maar ben ook blij weer thuis te zijn om te ontbijten!


Ik ga ook nog zwemmen. Dat heb ik een week niet gedaan en daar heb ik me dagen op verheugd, maar eenmaal in het water is de zin alweer weg. Ik zwem lekker achterop mee en hou mijn eigen tempo en stilte aan. In tegenstelling tot hardlopen waar ik niet kan sprinten, zwem ik op hoog tempo harder dan de anderen voor me!


Op zondag halen we de Tacx op, zetten we een kerstboom op en prutsen we om de computer bij de Tacx werkend te krijgen. Ik zal nog even moeten wachten voor ik onder de overkapping droog kan fietsen!
En dat was de week. In januari ben ik ziek geweest en trainde ik een half uurtje in een week. In de week na de halve triatlon deed ik ook rustig aan en trainde ik net geen vier uur. Dat waren -by far- de rustigste weken van 2017! Tot deze week… Ik trainde nog geen 3 en een half uur. Op het schema prijken vooral rode (= niet goed uitgevoerde) trainingen. Ik hou me vast aan het idee dat ik na de griep in januari ook een halve triatlon heb gedaan in september. Ik heb nog even! Fysiek ben ik in orde, er zijn geen blessures, mijn tempo ligt nog niet laag; maar de zin in mijn hoofd is even op. Als iemand me het bijtankstation kan wijzen, hou ik me aanbevolen.

Comments are closed.