browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Week 9: Onderweg naar Spa

Posted by on March 5, 2018

Maandag weer een rustdag! De komende weken worden even wat rustiger. Deze week om energie te sparen voor de run op het circuit van Spa Francorchamps en volgende week om daarvan uit te rusten.

Dinsdag wil ik op tijd naar huis om te gaan hardlopen in het licht en daarna te gaan zwemmen. Dan hoeft ik niet te zwemmen op woensdag. Maar het werk liep lang door. Ik was ruim níét voor het donker thuis en het werd ook kouder en het sneeuwde. Ik vroeg of ik Manuel mocht ophouden en dat vond hij gelukkig niet erg. We gingen wel pas laat. Dat kwam goed uit, want zo had het laagje sneeuw tijd om aan te groeien. Een heel dun en droog laagje, maar geschikt voor trailschoenen. Ik ging warm gekleed. Dat was niet nodig. Het was al snel prima op temperatuur. Ik had niet zo heel veel te kletsen, want ik zou alleen maar klagen. Ik mopperde wel een stukje, maar dat kwam niet door het tempo, de koud of omdat het donker was. Integendeel: het was licht met de sneeuw en de heldere maan die bijna vol is. Ik had mijn handschoenen uit gedaan intussen. Ik moest ook nog de heuvel op. Daar zag ik wat tegenop. Uiteindelijk versnelden we de brug op en die was een beetje eng glad. Toen ging ik drie keer de heuvel op. Elke keer in 50 seconden. En toen nog een keer de brug op versnellen. We hobbelden weer terug en kwamen op 9 kilometer uit. Ik had maar een half uurtje gehoeven.

Woensdag ging ik wel op tijd weg op het werk. Om te zwemmen. Ik verheugde me  de hele middag op het water. Het ging lekker. Ik zwom niet zo snel als de snelle twee voorop en nam mijn eigen ruimte. Ik lette vreselijk goed op mijn insteek, zwom veel zonder pullboy en deed mijn best. Ik vond het water inderdaad fijn. Na het inzwemmen (100m pb / 100m hele slag / 100m met paddels) gingen we tien keer 50m en elke keer moest 1 seconde sneller. Ik hoefde niet vooraan en dat ging dus best. Tussendoor elke keer samengestelde rugslag. Die doe ik nu als rust en dat gaat prima. Toen twee keer vlak achter elkaar zwemmen om breed in te steken. Topoefening voor mij! Daarna gingen we 100m met paddels (ik), 200m hele slag en 300m armen. Tussendoor samengestelde rugslag. Ik deed het voornamelijk mijn eigen tempo. Dan halen ze me maar op. Toen nog 8 keer 25m met heen hele slag (zonder pb) en terug benen in de wisselslag volgorde. Mijn benen vonden dit niet zo erg. Daarna uitzwemmen. Ik had een fijne training gehad. Bedankt DR!

Donderdag, de eerste dag van maart, was weer een rustdag. Dat kwam goed uit, want het was ijs- en ijskoud in Nederland.

Vrijdag dan écht richting Spa. Snel inpakken, auto nog naar de garage en pas rond het middaguur weg. Het was een blij stukje rijden! Toen we de snelwegen verlieten begonnen er kleine vlokjes sneeuw te vallen. Toen we er waren, sneeuwde het wat door. Naar de winkels door de sneeuw en dan even rusten. Tenminste, dat verkozen de heren… ik mocht, kon en wilde in de sneeuw lopen! Kort, langzaam, genieten. En of ik de friet mee wilde nemen. Ik bleef op het park, omhoog, langs de huisjes, door maagdelijke sneeuw, stilte, een witte wereld; het was heeeeeeel dik genieten. Langzaam klopte met 7/8 minuten per kilometer en naar beneden ietsje sneller. Kort klopte ook want ik was na 2,5 kilometer bij de snackbar. Daar was het erg warm binnen. Wachten. En dan snel terug met de friet. Een paar kilometer maar, maar wat heb ik genoten!! Het wordt een hele opgave morgen, maar zolang het leuk blijft is er niks aan de hand. Ik at goed en toen zijn we nog gaan zwemmen. Ik ben alle ongemakkelijke gevoel in het water kwijt. Heerlijk, ik kan op mijn rug buiten zwemmen met mijn neus in de sneeuw. Echt super gaaf. Lijkt wel wintersportvakantie!

 

En dan de race zelf: die doe ik in een aparte blog. Lees maar verder dus!

Comments are closed.