browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Week 17 snel-snel

Posted by on April 29, 2018

Maandag 23 april: een dag niks. dat het kan! Maar ik doe iets interessants: ik schaf (via marktplaats) een nieuwe racefiets aan. Full carbon, ultegra afgemonteerd. Dat betekent dat fietsen op de racefiets lichter gaat aanvoelen.

Dinsdag 24 april: zwemtraining van 9 tot 10. Met zijn vieren in de baan en WJ kwam uit baan 3 om voorop te zwemmen en zoals ze zelf sneert “ons moe te maken”, maar daar trap ik niet in. Ik doe gewoon wat ik zelf kan. Met pullboy gaat dat prima. We zwemmen lekker veel. Ik moet ONDER me doorhalen.

Woensdag 25 april: Fietsen met de nieuwe fiets! Een kwartiertje. Dat gaat al direct erg lekker. Soepeltjes. Daarna op de oude vertrouwde, goed afgemeten Scott samen met Vincent. We doen uit de losse pols tempoblokjes en ook die verteer ik erg goed. Ook op deze fiets dus. Na het fietsen doen we de training die ik maandag had moeten doen: inlopen naar een heuvel en de trappen op. Vincent loopt mee in. Ik hou het tempo hoog. Ik ga drie keer de trap op, loop dan rustig naar beneden en doe het nog drie keer. We lopen samen weer terug naar huis. Daarna gaan we nog zwemmen. Een heerlijk training met veel techniekopdrachten. Dat valt me heel erg goed. Ik vind het zelfs leuk.

Donderdag 26 april: het moet niet gekker worden, maar we doen weer niks! Ik ga uit eten met Vincent. Dat doen we.

vrijdag 27 april. Sloffen over de vrijmarkt. En dan de fiets instellen en op mij afmeten. Ander zadel, hoger zetten, andere pedalen. Dan ga ik fietsen. Om de oostvaardersplassen. Ik doe lekker mijn eigen tempo, mijn eigen tempoblokjes en het gaat uitstekend. Ik geniet echt van de fiets en hoe snel het lukt. 40 kilometer in anderhalf uur. Niet ontevreden.

zaterdag 28 april. als vincent zwemt, ga ik lopen. Lekker door het beatrixpark. Geen idee hoe ver ik kom, ik wil naar de noorderplas aan de andere kant van het water de heuvel op en terug. In kwartierblokjes. 3 maar. Gaat me goed. Ik kan de heuvel op door over een hekje te klauteren. Dan pikt de GPS me pas op. Ik kies een onbekend pad, maar dat komt uit op de busbaan. Ik cirkel door het beatrixpark en wil geen dubbele weg pakken. Netjes 47 minuten. Tijd om om te kleden en te douchen en dan zwemmen. Ik ga 250m proberen zonder pullboy, want dat moet morgen ook. Precies in 5:30. Met pullboy zwem ik de rest van de training achter A aan. Aan het einde doe ik weer 25om zonder pullboy: ook in 5:30 (een paar seconden meer hooguit). Weet ik het dus voor morgen.

zondag 29 april. de triami sprint triatlon in Deventer. Eerst start Vincent. We hebben het goed voorbereid, maar het is wel vervelend regenachtig weer. Ik help Vincent in de transitiezone. We tellen zijn fietsrondes. Dan ga ik inzwemmen in het andere buitenbad. Heerlijk. Daarna wachten in het warme bad. Ik vind het spannend. Niet het zwemmen, maar het wachten tot ik mag starten. Iedereen heeft zijn eigen starttijd. Lekker overzichtelijk. Maar wel spannend. Toch. niet brekend, maar toch… Ik klets met nummer 166 die een minuut voor me start. Precies om 12:34 start ik. Lekker door het koele water maaien. Ik begin met 1 op 4 ademen, ga in de banen op en neer. Onder lijn door en weer terug. Er is niemand om me te supporter of om te kijken hoe ik zwem. Rob warmt Vincent op. Vind ik niks erg. Ik zwem gewoon wat ik kan. Gok ‘s: 5:31! Ha! Dan naar de fiets rennen bij het gele jasje. Snel de natte fietsschoenen aan, de helm op. Gaat allemaal best goed. Fiets mee, rennen naar de baan en dan fietsen. Over het natte asfalt. Op de nieuwe fiets. Eng. Vastklikken lukt niet meteen. Tempo en de goede versnelling vinden ook niet. Ik vind het echt akelig in elke bocht. Ik rem teveel, ben te bang. Ik tel hardop de rondes. Het gaat niet erg snel. Ik word vies. alles is nat. ik word veel ingehaald. en toch is het overzichtelijk. Ik tel de rondjes echt af. Alle 8. De laatste gaan iets beter: iets rustiger op de baan en iets meer lef in anke.

Bah!

Dan uitklikken, met de fiets rennen, gedoe met natte, vieze schoenen wisselen, net een beetje afdrogen en gaan rennen. Comfort zone. Ik moet sneller lopen als Vincent, want bij zwemmen en rennen en wisselen heb ik ingeleverd. Ik geniet niet echt. Laat dit maar snel voorbij zijn, deze kippestukkies. Ik zie de mevrouw nr166 voor me lopen en ga haar inhalen. Daar heb ik niet veel tijd voor nodig. Ik ga hard ja. Eindelijk. Heel hard. Het is niet gemakkelijk, maar dit kan ik tenminste. Als ik er maar zo snel mogelijk vanaf ben. En de volgende inhalen. 4:37. welja. Bruggetje over, richting de baan. bah. Ik hou het hoge tempo vol, want de andere TVAers staan te kijken. De baan is saai, ik haal nog met gemak een meneer in en dan is het met 43:49 klaar. Mooi zo. Net iets sneller dan Vincent. Ietsje maar. maar Vincent wordt tweede in zijn categorie! Ik heb het niet erg koud, maar ben wel vies. Net als de fiets. Lekker naar huis toe met een blije tiener in de auto.

En wat denk je? Ik ben ook tweede geworden in mijn categorie!

Deze rustweek niet veel gelopen en “maar” 7 en een half uur gesport. Nieuwe fiets, eerste wedstrijd van het seizoen: al met al toch wel iets gedaan!

Comments are closed.