browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

week 31 Veel sport, weinig blog :)

Posted by on 5 August 2018

Fietstraining: heengefietst – vierkantjes op het industrieterrein. Grote op snelheid, kleine rustig. Ik ging snel alleen. Bochten, bochten, bochten. Ik ging steeds beter en durfde steeds meer. Het tempo voor mij was ook lekker in de grote rondes. De laatste rondjes met DR en die gaf nog een bochtentip. Toen uitfietsen en rustig naar huis trappen. De eerste 2 uur training en de eerste 50 kilometer zitten erop!
zwemmen, buiten met Vincent, BIJ en BT die de hele tri doet as zondag. Hij in zwembroek, kind en ik in wetsuit, BIJ voor de eerste buitenwaterervaring in trisuit. Kind en BIJ een boei. Uitleg. Over waar we heen zwemmen. BT is geduldig. Ik blijf bij Vincent en BIJ in de buurt. Rustig tempo. Het is genieten. Veel stoppen. Bij de dichtstbijzijnde boeien gaat BT verder. Dat kan ie wel! Wij gaan op verzoek van BIJ terug. Ik zwem een stuk mee en ga dan (na overleg) nog een stuk linksom. Het was nog geen drie kwartier en in een laag tempo, maar ik ben trots op kind en vriendin!
Woensdag staan er eigenlijk twee looptrainingen, maar ik werk vanaf vroeg en lang door. Dus het is pas ‘s avonds als ik ga hardlopen en de buurvrouw gaat mee. Nu moet ze zich eens aan mij aanpassen! We rennen het kleine rondje langs de Oostvaardersplassen. Samen naar de Hogering en dan pak ik mijn tempo op en gaat zij vast richting Oostvaarderscentrum. Even door naar de 5:20…. Dan weer samen voorthobbelen langs de prachtige plassen. De buurvrouw gaat weer op een bankje zitten en hoopt dat er geen beestjes zullen zijn, terwijl ik een rondje extra loop. Kom ik weer dezelfde knul tegen! Even zweten. En dan weer doorjoggen. Minstens net zo vermoeiend. De heuvel. Zij wandelt naar boven en wacht, ik ga drie keer rennen omhoog. Bij de ondergaande zon. Zo hebben we toch allebei een training! Ik ren door het park bij de Evenaar en ren haar telkens tegemoet. Zij wandelt. Uiteindelijk doe ik tien kilometer. In 72 minuten. Daar zat minder eigen tempo bij dan haar tempo!
Donderdag rust.
Vrijdag. Fietsen naar Veldhoven.
Zaterdag: om 9 uur in het zwembad. Gelukkig niet zo druk deze keer. Met 3 andere mensen in baan 1. Ik voorop. We doen rustig het programma. Het geheel halen we niet. Een uur volzwemmen lukt wel.
‘s Avonds ga ik met de buurvrouw hardlopen. Ze doet twee keer 15 minuten. In die 15 minuten halen we de 2 kilometer niet eens! Dat zegt iets over het tempo. Zij doet haar best. Ik ook, om zo langzaam te blijven lopen. Het is een heel lang half uur voor 4 kilometer. Het is wel lekker afgekoeld!
Zondag: een fartlek training. Mooi woord voor doe-maar-wat! Ik ga met Joyce. We gaan door het Kotterbos. Om 4 uur bij het Oostvaarderscentrum. Ik ren er heen. Ruim 2 kilometer inlopen. Dan gaan we aan het kletsen. Vandaag mag alles door elkaar: onverhard, heuvels, versnellingen. Maar eerst horen hoe het bij Joyce gaat! Dan zijn we bij de heuvel en die ga ik 2 keer op. Het is best zonnig en warm vandaag. Het waait er een beetje bij. Ik wil het bos in! Maar dat is dor en onverhard. We betrappen nog een stelletje… Ik versnel een stukje, dadelijk wacht ik wel weer. Dan komen we bij de volgende heuvel. We kletsen verder en rennen het bos in. Eindelijk even schaduw. Verder hangt overal herfstgeur en vallen de bladeren van de droogte. Het lijkt meer op Zuid Frankrijk dan op Holland. We moeten een ommetje maken en dan langs de Vaart versnel ik weer. Moeiteloos eigenlijk, ondanks het zand. We gaan eindelijk het bos door, maar het Kotterbos is niet opgeknapt van de boswerkzaamheden. Ik versnel nog een keertje door. Dan weer naar de heuvel. Ik ga twee keer omhoog. Doorzetter of streberig: vul zelf maar in. We lopen langs de plassen terug en dan wil Joyce er nog een kilometer aan plakken, dus hobbelen we nog even door naar de laatste heuvel die we niet meer op gaan. Ik zit op 15 kilometer, zij op 12. Ik hobbel naar huis en pak het tempo van de eerste kilometers weer op, maar ze voelen gelukkig wel iets zwaarder! 17 kilometer in 1 uur en 48 minuten. Met grote delen onverhard en 4 keer de hoge heuvel.
Dat maakt alles bij elkaar 14 uur 59 minuten. Bijna 15 uur gesport. 248 kilometer in een week gesport. Zonder noemenswaardige gevolgen. Nou ja: trots, blijheid en tevredenheid gecombineerd met een beetje vermoeidheid. Lang niet slecht 😀

Comments are closed.