browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Nieuw record!

Posted by on 3 April 2014

Terwijl de kinderen op de atletiek zaten, gingen mijn vriendin en ik voor een klein rondje lopen. Mijn vriendin is net begonnen met het programma van Evy, ze is bij les 4. Het was warm, dus ik kon lekker in korte broek en t-shirt mee! Evy is een beginnerscursus, waarbij je afwisselend hardloopt en wandelt. De hardlooptijd wordt steeds meer uitgebreid tot je vijf kilometer kunt lopen. Ondertussen zoekt Evy de muziek voor je uit en moedigt ze je aan. Zij vertelt op de iphone wanneer je gaat hardlopen en weer mag wandelen. Zo zijn honderdduizenden hardlopers begonnen! En ik ook, 3 jaar geleden. Het was voor mij dus heel bekend qua muziekje en echt leuk om terug te horen! En die drie minuten hardlopen is voor mij een heeeeeeel laag tempo! (sorry dappere vriendin!)
Bij de derde drie minuten mocht ik van mijn vriendinnetje op mijn eigen tempo gaan hardlopen. Dan schiet mijn tempo omhoog naar 12/13 kilometer per uur! Na drie minuten moest ik terugdribbelen naar haar (nog altijd op 10,5 km/u) en toen kon ik me niet meer inhouden: ik had mijn sportkleren aan, mijn horloge om, het was goed weer… Ik MOEST even zelf een stukje rennen.
Dus liep ik dezelfde 2,5 kilometer nog een keer. De eerste keer – met wandelpauzes- duurde het rondje 22 minuten; toen ik alleen ging (en voor mijn gevoel heel langzaam!) deed ik er 11 minuten over. Ik had het gevoel weer even buiten gespeeld te hebben.
En wat is het nieuwe record dan? Vijf kilometer in veertig minuten! Dat zijn tijden die ik in drie jaar niet meer gelopen heb! Heerlijk, wat een rust!
Ja, in 2012 (tweeduizendtwaalf) begon ik ook zo op de vijf kilometer. Met Veertig minuten! Niks ergs aan dus, want Lieve Vriendin: over drie jaar kan ik jouw ook niet meer bijhouden! Bedankt meid, voor dit lesje nederigheid.
 

Comments are closed.