browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Om de maand af te sluiten: toch maar weer op de fiets!

Posted by on 31 May 2014

De voet hield zich prima vandaag. Het deed nauwelijks zeer. Misschien zijn het toch mijn dagelijkse schoenen? Hopelijk gaat het in juni weer beter. Voor vandaag ga ik nog maar een keer op de fiets kilometers maken. Ik had geen haast en hoefde niet snel. Aangezien we net gegeten hadden bij de pannenkoekenboot was dat mijn doel. Ik had naar de route gekeken, maar die niet goed in me opgenomen. Ik ging lekker door de stad aan het fietsen. Lukraak door straten. Versierde straten, leuke wijkjes, achterafstraatjes en met veel kronkels richting het Weerwater. Als je loopt blijf je toch vaak op bekender terrein.
Toen kwam ik net onder de snelweg door een hertje tegen. Ze bleef net als ik stil staan.

Ik ging door Almere Haven verder met dwalen en ik volgde de bordjes maar, anders verdwaal je er vast en zeker! Het is er ook best groen.
Na ongeveer drie kwartier kwam ik in de haven bij de fietspomp.
Ik nam gewoon de tijd voor een korte stop. Vandaag had ik geen haast. Ik zette de muziek van Coldplay op en ging even langs het water om te ontdekken dat ik daar niet moest wezen in verband met de vliegenstormen.
Dus draaide ik richting de Kemphaan. Ik nam de rustige fietspaden door de bossen. Het is leuk en verrassend om door de stad te fietsen, maar het bos kalmeert mij meer. Ik fietste een stukje van de route van de Almere City Run. En net voor het kasteel kwam ik weer een vosje tegen! Ik was snel met het pakken van de telefoon voor een foto, maar het vosje was nog sneller en werd een wazige vlek. Ik had ‘m wel mooi gezien! Hij was best groot. Vorige keer zag ik ‘m terwijl we renden. Is het kringetje nu rond? Genoeg geleerd? Een stukje wilde schoonheid bij dat rare, lelijke kasteel van Almere wat niet af is. (maar wel eindeloos stilstaat voor een foto)
Ik nam een paar extra afslagen door het bos en kwam weer langs de vaart uit. Het volgende doel was thuis en ik reed langs de manege van Almere Buiten. Ik stak nog een wijk door en toen ging de zon bijna onder.

Het zag er prachtig uit. Ik fietste bíjna 30 kilometer en daar deed ik 1 uur en 40 minuten over. Maar ietsje langzamer dan gisteren, terwijl ik vandaag voor mijn gevoel echt een sloom tochtje heb gedaan qua tempo. Deze week heb ik mijn fietskilometers er weer op zitten; alle 160. Mag ik nu weer lopen? Voet? Asjeblieft? Een klein stukje?!
 

Comments are closed.