browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Rond Om Almere

Posted by on 13 June 2014

Vanmorgen ben ik op mijn beide voeten gaan staan. Zonder pijn. Zonder moeite. Zonder stijfheid. 🙂
Mijn linkerknie is wat gevoelig. Ik krijg zelfs last van fietsen! Dus ‘rustig aan’ vandaag. Met mijn fiets/loopmaatje vertrok ik om kwart voor 9 voor een fietstocht van drie uur. We wilden naar het Muiderslot, maar besloten toch maar Almere rond te gaan fietsen. De hele buitenkant langs. We waren dus al snel de stad uit en over het fietspad op weg naar de open velden. Er stond iets meer wind en ik hield mijn versnellingen laag. We kletsten wat af! Ondertussen moesten we het eens worden over een route en het werd langs de A27 richting het kathedralenbos. Ruim om Almere heen naar de haven.
We fietsen langs de Groene Kathedraal, een nieuw stukje weg voor me! Door de dijk op en toen tegen de wind in naar Almere Haven.

In de Haven van Almere stopten we! Voor het eerst in al die tochten stopte ik onderweg! Op aanraden van mijn schoonmoeder gingen we van een ijsje genieten. Yoghurt ijs. Na tien minuutjes gingen we weer verder. Eindelijk een keer rechtdoor richting de Hollandse Brug! Het was nog steeds een flink stuk tegen de wind in. Bijna besloot ik van de Oostvaardersdijk af te zien, maar we deden het toch maar. Het was even zoeken tussen de parkeerplaatsen en de bulldozers, maar toen fietsten we de lange dijk op. We speelden een black-box spel en zo vorderde het fietswerk razendsnel.

De kilometers liepen op en op en passeerden ongemerkt de 40 en ook de 50 kwam nog net op de dijk voorbij. We namen het fietspad langs de Oostvaardersplassen. Het tempo moest iets omhoog, omdat ik om 12 uur bij school moest zijn. Toen hadden we nog 1 wijkje overgeslagen met veel Almeerse huisjes erin. We besloten het rondje tot de volgende brug door te trekken en af te maken.

58 kilometer. Helemaal Almere rond. In 3 uur tijd. Met een ijsje.
Daarmee heb ik het weekdoel gehaald. Ruim 200 kilometer gefietst in 1 week.

Comments are closed.