browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Gefrustreerd 5 kilometer lopen :|

Posted by on 13 July 2014

Er lag op mijn vrije dag nog een kleine rotopdracht te wachten. Ik had er geen zin in. Ik kwam er niet uit. Het zag er niet leuk uit. Ik was moe. Vincent was ook moe en deed niet precies wat ik wilde. Er ligt nog was te wachten; kortom: een uur fietsen zit er dan echt niet in. Dan ga ik liever een half uurtje hardlopen. Kort rokje aan, muziek mee op hardloopstand en gáán!
De muziek wilde ook al niet meewerken en ik had geen idee van de route of de snelheid die ik wilde gaan lopen. Werd het gewoon eventjes rustig buiten zijn of even wat frustratie wegtrappen? De eerste kilometer ging in 5:30 en toen dacht ik: doorlopen dus. Hard rennen. Zijn we eerder thuis. Ook zonder muziek. Route wordt simpelweg langs het fietspad en winkel 1 door naar het centrum langs winkel 2 en dan over de Evenaar tot winkel 3.

 
In de tweede kilometer had ik het ineens: ik wist hoe het filmpje moest gaan worden! En dat gaf me een extra boost om nog harder te gaan en meer tijd te hebben om het nog vanavond af te maken. De kilometertijd kon terug naar 5:10. Ik verloor behoorlijk wat zweet, maar het gaf wel voldoening en de frustratie verdween met elke stap meer en meer. Ze hebben met dit filmpje toch maar weer mooi aan mij gedacht!

blik op oneindig en doorlopen

blik op oneindig en doorlopen


De vierde kilometer was zwaar. Ik voelde me vermoeid, maar ik gaf niet op. Ik praatte mezelf in mijn hoofd moed in: dit kan je je vliegt over dit asfalthet gaat heerlijk. Alleen die gedachten stond ik toe.  Dit is de zwaarste kilometer, maar JIJ kunt dit, spookte door mijn hoofd. 5:12 werd het (11,6 km per uur) en ik nam me voor werkelijk alles in de laatste kilometer te stoppen.
Tot de witte brug, tot de witte brug
Ik werd wat misselijk, maar ik bedacht dat ik genoeg gegeten had (ook al was het te vet), dat ik nergens pijn van had (misschien een beetje van mijn voet, maar ik hield mijn eigen passen aan), dat ik dadelijk zelfs mocht gaan wan-de-len (als ik dat wilde), dat ik graag op 5 minuten wilde eindigen. En dat lukte! Op precies 5 minuten, dus met 12 kilometer per uur, maakte ik de laatste kilometer af. Bij de laatste winkel, nog een paar honderd meter voor de witte brug. Ik stopte onmiddelijk mijn horloge en had over de 5 kilometer 26:10 gedaan.

uitlopen.... dan kan ik een foto maken


Nieuw doel: 5 kilometer binnen 25 minuten.
Ik ging niet wandelen, ik rende 500 meter rustig uit. Ik dook eerst onder de koude douche, deed daar de strekoefeningen en maakte binnen een uur het filmpje af, wat ik nu ga doorsturen.

Comments are closed.