browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Skeelerbaan-run

Posted by on 9 August 2014

Vlak bij ons huis loopt een skeelerbaan van ongeveer 3,5 kilometer lang. Wij wonen ongeveer in het midden, dus ik kom vaak over stukken die tot de skeelerbaan behoren, maar helemaal van 0 tot 3360 meter aflopen doe ik niet vaak. Dit was de zaterdagavond waarop ik (terwijl ik al liep) dat hiaat eens zou gaan opvullen. Dus niet via de skeelerbaan, maar er een beetje omheen liep ik naar het begin bij de vlaggen.
Ik ging niet snel, ik had niet erg veel zin; ik had geen doel, geen verplichting -alleen maar een stukje hardlopen. Zodat ik de teller van de week weer op 3 kon zetten. Als ik namelijk maar twee keer ga, krijg ik van de Runtastic-app op mijn telefoon in het duits een melding hoe vaak ik gelopen heb. Groartig.
Dus met kilometertijden van 6:09 ging ik niet al te hard, maar wel heel constant drie kilometer lang op precies die tijd! Toen kwam ik op het asfaltpad, waar de streepjes de lengtes aangeven. Het ligt midden langs een grote weg die de Evenaar heet. Zo kan ik dus over de Evenaar rennen! Mijn tempo ging iets omhoog en tot mijn teleurstelling merkte ik dat ik vergeten was de toilet een bezoek te brengen voor ik ging lopen.
Onderweg staan bij elke oversteek hekjes. Daar moet je eigenlijk omheen slalommen, maar dat is natuurlijk knap lastig. Er zijn al heel wat olifantenpaadjes omheen ontstaan. Bij de busbaan staat een UNIEK stoplicht waarop een skeeler te zien is!
De zon ging langzaam onder, de lange zomeravonden zijn nu aardig voorbij.
Ik liep dus vlak langs huis en dacht er even aan om de toilet alsnog te gaan opzoeken, maar eenmaal aan de skeelerbaan-uitdaging begonnen, wilde ik niet opgeven. Ik liep 5 km in 30 minuten.  Grappig dat ik inmiddels wel weet hoeveel kilometer ik nog te gaan heb. Ook zonder de streepjes. Ik ontdekte naast de voetbalkooi een waterpunt. Naast een voetbalkooi is er ook een basketbalkooi en tennisvelden midden op de Evenaar.
Ik legde het hele pad af en toen moest ik officieel behoorlijk nodig naar de WC. Maar ja, ik woon dus ongeveer op de helft en weet dat ik nog anderhalve kilometer terug moet. Dat gaat hardlopen het snelste als je haast hebt 🙂
De 7 kilometer haalde ik binnen drie kwartier, maar toen werd de druk echt hoog en moest ik van de buikpijn gewoon lopen en andere spieren flink aanspannen. Bijna 8 kilometer had ik erop zitten toen de deur en de WCdeur voor me opengingen: haasthaasthaast! ‘Ben je nu al terug?’ was de vraag, maar toen ik van mijn last verlost was, vond ik het wel mooi geweest.
En daar kwam de boodschap van de Runtastic App:

Nicht zu glauben.
Mu∫ ich nau wirklich vier mahl pro woche laufen?!
Dat proberen we later wel uit, nu vind ik drie keer ook alweer gro∫artig.

Comments are closed.