browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Te snelle duurloop van een uur die 5 kwartier duurde

Posted by on 7 September 2014

Dat arme loopmaatje van mij moest drie uur lopen en ik zou het laatste stukje voor ondersteuning zorgen. Dat viel nog niet mee! Als je allebei gaat rennen, kom je elkaar nog niet zomaar tegen, zo bleek. Ik was al bijna weer thuis na 3 kilometer en hij ook na 21 kilometer (verschil moet er zijn) voor wel elkaar SMSend troffen. Het waren wel mijn snelste kilometers, waaruit blijkt dat SMSen en rennen ook samen gaan. En dan bedoel ik SMSen met 11,5 kilometer per uur. Weer ‘s wat anders!
Samen hielden we het tempo van 5:30-5:40 aan. En er was nog energie om zijn vakantieadres te bespreken ook! Ik doe het niet na als ik er al een halve marathon op heb zitten zeg. We liepen langs het pad wat-van-mij-altijd-snel-moet en als concessie deden we 1 paal hoge snelheid en 1 paal “rustiger”. Dan lijkt 5:30 ineens weer niet zo snel. Ik vond het wel sneu om het tempo hoog te houden terwijl er voor mijn loopmaatje al zoveel kilometers op zaten, maar ik zat vol energie en er waren al een paar kilo af gelijnd, dus ik vond het hoge tempo wel goed gaan.
We namen het fietspad het bos in en kletsten gewoon maar door. Vanwege de nodige aanvoer van water en gels ging het tempo iets ‘omlaag’ en net over de 5:40 heen. Ik vond het moeilijk om te bedenken of we juist wel of niet harder moesten gaan. We hadden nog genoeg lucht om door te kletsen, dus het zal wel meegevallen hebben. We gingen niet het bos door en zo kwam ik op de tien kilometer uit in 55 minuten en 9 seconden. Ik versnelde om te proberen het binnen 55 minuten te halen, maar dat lukte net niet.

Na deze mijlpaal (ohja het was een trainingsrondje) ging het tempo er iets uit, want mijn trainingsmaatje ging over zijn langst afstand ooit heen en passeerde de dertig kilometer! Niet dat de tijd in de buurt kwam van de 6 minuten, laat staan de opgegeven 6 minuut 10, maar het ging 2 kilometer lang rond de 5:50. Mijn medeloper ging de drie uur volmaken en begon dat 5 minuten van tevoren aan te kondigen. Dat was me teveel, dus ik vond dat we het tempo best nog 1 keer op konden voeren dan! Ik geloof dat het voor mij nog het zwaarste was, maar ik hield ‘m wel bij! 🙂

Zo kwam ik met 1 uur 13 minuten en 40 seconden uit op 13,3 kilometer. Met een gemiddelde van 10,8 kilometer per uur vind ik dat voor een zondagochtend helemaal niet zo slecht. Mijn hartslag van gemiddeld 161 was ook iets te hoog geweest voor een rustige loop. Ik kreeg een Nederlandse tekst op mijn telefoon: “Je hebt een schouderklopje verdiend deze week! 3 Keer trainen is hartstikke goed”. Leuke tekst, alleen jammer dat dit de vierde training van de week was…. Zo komt het weektotaal toch weer eens boven de 50 kilometer uit.

Comments are closed.