browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Blauwe plekken, joggen en 10 goede redenen…

Posted by on 27 September 2014

Gisteren heeft de fysiotherapeute mijn knie behandeld, wel een uur lang. Ik moest ermee blijven wandelen door de dag heen. En jawel, het gaat echt beter! Ik voel mijn voet weer zelfs…. ook al zit die los en is die goed genezen. Vanmorgen zat er een blauwe plek op mijn knie. Daar had ik last van. Nog meer last had ik van de weegschaal die aangeeft dat ik teveel extra’s mee moet sjouwen.
Toch ging ik aan het eind van de middag lekker een rondje joggen: een kort rondje moet het worden op laag tempo JOGGEN. Ik wil de wijk niet uit en mijn kleine man gaat mee. Eerst rennend, maar eigenlijk gaat hij veel te hard 😉
Ik zie aan mijn houding dat ik me hier al een hobbezakje voel. Het is warm en deze driekwartbroek zit niet alleen te strak, maar drukt ook nog op de blauwe plek! We lopen de straat uit en ondertussen houdt het jochie adem over voor een spelletje met dierenletters! Ik zal blij zijn als hij dadelijk zijn fietsje pakt en ik langzamer kan gaan 🙂 De eerste kilometer doen we in 6 minuten. Dan komt meneer naast me fietsen en hij vindt dat ik veel te langzaam ga…..

Mam, schiet nou toch 's op!


We lopen alle straatjes door en de knul heeft gelijk: ik doe 6:30 over een kilometer. Het gaat tergend langzaam voorbij en het is warm buiten. In de laatste straat doen we 1 lantaarnpaal langzaam – 1 snel. Meneertje de trainer dwingt me het de hele straat vol te houden… Fijn zo zeg.
Uitlopen via de trapjes gaat zo mogelijk nog langzamer. De tijd per kilometer loopt op tot bijna 7 minuten! Ik hobbel echt door het park en snap best dat je zo langzaam niet kunt fietsen! Mijn blauwe plek doet pijn en dan mag meneer de weg bepalen. Ik ga nogmaals op en neer en het wordt een leuk vormpje:

Ik wil wel stoppen als de 5 kilometer erop zitten en ik daar beschamend lang over heb gedaan (dik een half uur), maar het rondje moet nog afgemaakt worden hoor ik streng vanaf de fiets! Het moest een rondje joggen zijn in langzaam tempo en dat is het geworden, maar ik zie nu nog meer op tegen de wedstrijd!
Hoe kan ik morgen nu sneller zijn? Ik weet wel tien goede redenen waarom de wedstrijd een mislukking wordt!
1) Het wordt warm >20 graden
2) Mijn knie is nog steeds gevoelig en de blauwe plek is nu geel
3) Mijn hak blijft zeer doen, maar niet tijdens het lopen, dus dat kan ik niet beoordelen
4) Ik ga het nooit halen in 50 minuten!
5) Ik ben te dik en sleep minstens 5 kilo te veel mee
6) Vorige week heb ik een training gemist
7) Ik moet fit zijn om maandag met mijn schoonmoeder te kunnen wandelen
8 ) Slecht eten en slecht slapen en weinig drinken
9) De motivatie is nog steeds niet helemaal terug, want ik heb geen vastomlijnd einddoel. Die halve marathon is nauwelijks haalbaar
10) ‘s Morgens ben ik een stijf, stram hobbezakje.
11) Een nieuw PR is absoluut onhaalbaar
12) Ik moet alles opsparen voor de halve marathon, om die binnen de twee uur te lopen (1:50 hoeft al niet meer)
13) Ik voel me verkouden
14) Mijn hartslag wil niet meer zo hoog worden
15) Ik heb geen afspraak bij de fysiotherapeute gemaakt voor deze week
16) Er gaat iemand voor me lopen, dus ik kan mijn eigen tempo niet bepalen. Ik weet nog niet of dat goed of slecht zal uitpakken
OH! Dat zijn al 16 redenen. Moet ik er morgen 1 kiezen?!
 

Comments are closed.