browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Twaalf kilometer langs de Hoge Vaart

Posted by on 18 November 2014

We begonnen om half 10 onder een wolkendek met hardlopen, mijn vriendin en ik. Het was somber weer, maar wijzelf gingen gewoon de Vaart aan het volgen. De brug over en links van de Vaart renden we in noordelijke richting. We kwamen andere hardlopers tegen, zelfs een groepje! Wij kwebbelden en liepen de eerste kilometer best wel door. Na twee kilometer zat ik goed in mijn ritme en werkten de compressiekousen in mijn voordeel: ik had nergens last van. Hoewel… het was best koel buiten! Na 4 kilometer een tempo rond de 6:10 minuten per kilometer gingen we iets langzamer lopen.
We kwamen bij het gemaal De Blocq van Kuffeler. Daar komen de Vaarten samen en daar lag ons keerpunt om aan de andere kant van de Vaart terug te keren. Het was nog steeds grijs buiten, maar ik had het totaal niet meer koud! We gingen door het Wilgenbos en daar kwamen we niemand anders tegen. Niemand. In het bos slaat de Garmin altijd een beetje op hol en de tijden kwamen in de 6:30 te liggen. Ik vond het helemaal niet erg en genoot van het bos in de herfstkleuren, van de wolkendeken en van de omgeving.


 
We gingen het sluisje over en daar splitten de twee vaarten zich voor mijn gevoel. En zo hebben we na 8 kilometer zicht op de plek waar we 4 kilometer geleden nog liepen. Over de Vaart heen. Ik krijg énorme trek opeens. Is 1 boterhammetje toch niet genoeg en dan is 3 kilometer naar de banaan nog bet een eindje!
Na 10 kilometer gingen we nog iets langzamer met tijden rond de 6:40. Mijn hartslag ging verder omlaag. Vorige week liepen we nog 11 kilometer, nu alweer 12. Ik vond het niet moeilijk en ik was ook niet echt doodmoe. Ik had ook geen pijn aan mijn voet – of het moet van een blaar zijn… Vorige week liepen we ongeveer even hard, maar volgens mijn vriendin liepen we nu iets harder. Zij loopt ook iets verder volgens haar Garmin; -echt- kan iemand me dat uitleggen; waarom ik áltijd minder loop?! In elk geval is mijn hartslag heel wat lager: lag die vorige week nog op 156 slagen gemiddeld, nu waren dat er nog maar 150. En daar ben ik blij mee, want dat is de graadmeter voor mijn conditie. Toen ik naar de auto liep om terug naar huis te gaan, regende het!
‘s Avonds wandel ik nog langs de atletiekbaan een kilometertje of drie: in het donker langs de Vaart. Volgens de gezondheids-app zet ik vandaag ruim 28.000 stappen, terwijl 10.000 de norm is.

Comments are closed.