browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Slakje Op HertenSafari

Posted by on 4 April 2015

7:54 (voor acht uur!) Slakje verlaat het huis voor een nuchter loopje van een uur. Alleen iets gedronken. Lichte regen. Lage hartslag ingesteld. Doodse stilte op straat. Niemand.
7:56 Herrie op het schoolplein. Vechtende vogels. Meer herrie als een schoolklas tieners. Het is verder namelijk doodstil buiten.
7:58 De Albert Heijn is al een uur open. Er staan welgeteld 7 auto’s. Dat uur had nut zeg.
8:01 De hartslag vertoond een piek van 139. Het tempo ligt ontzettend laag, de hartslag ook. En deze ene keer ga ik gewoon ietsje langzamer lopen! Er zit een kilometer op.
8:06 De brug op. Langzamer dan langzaam. Hartslag 131. Een andere hardloper! Hij vind mijn tempo vast onprofessioneel, ik vind zijn complete regenpak onprofessioneel. Niemand, niemand op de weg en ik word ingehaald door een andere hardloper! De slak op de brug valt me enorm op!
8:12 De andere loper blijft op het asfalt en gaat het bos in. Ik ga terug naar Almere voor het onverharde pad. Het druppelt nog steeds
8:13 De paarden! Ik pak mijn telefoon voor een foto. Aan de andere kant gaat een hert met een gewei voor me liggen achter de struiken. Ik zie je lekker toch wel! Ik doe zachtjes aan. De natuur om me heen lijkt wel een orkest!
8:14 Op het pad staat ze me aan te staren. Ik sta stokstijf stil, gelukkig heb ik mijn telefoon nog vast. Goedemorgen mevrouw Ree. Mijn horloge piept: hartslag te laag. Mevrouw schrikt ervan. Ik ook.
8:15 Ik wist niet dat herten zo konden zwemmen! De hele familie is veilig voor mij snel naar de overkant gegaan. De regen is gestopt. De zon in mij is opgekomen! Dit wordt een mooie dag.
8:18 3 Kilometer. De tijd per kilometer wordt elke keer langer! Een schaamteloze acht verschijnt! De slak in mij is helemaal los! Maar ik geniet. Het geluid van al die ganzen. Van de eenden. Vogels. Hele familie’s ganzen zwemmen voor me weg. De stilte is oorverdovend, overweldigend en prachtig. Ik kijk om me heen over de weidse Oostvaardersplassen. Wanneer zei ik ook weer dat dit een saai rondje was?!
8:25 Zowaar de snelste kilometer. Vier in een half uur. Wowsers. Bij deze tempo’s heb je werkelijk helemaal nergens last van. De hartslag blijft ook laag rond de 130 hangen. Ik moet er niet aan denken dat het ding weer piept net als ik wild spot!
8:27 Intervallenpad. Toch maar wel hier lopen. Onverhard boven asfalt. Geen intervallen. Wat een lang pad dan! Ik kijk tot voorbij de horizon, wat loop ik mooi rechtop! In het bos geen herten.
8:28 Aan de andere kant gakken een paar honderd ganzen. Wat een herrie! Hier is een schoolplein tijdens buiten spelen niks bij.
8:31 Het uitzichtpunt. Het gaat een zonnige dag worden vandaag. Ik zie de zon voorzichtig doorkomen. Nog een hardloper in een trainingspak, maar ook deze oen verkiest het asfalt boven de modder en de echte natuurbeleving. Hij heeft muziek op zijn oren om de ganzen niet te horen.
8:33 BuikKramp. Ik heb nog nóóit al rennend pijn in mijn buik gehad. Niet dat ik me er iets van aantrek, maar het doet wel even pijn. Honger? Of zijn het mijn darmen? Die willen ook wel iets kwijt geloof ik.

Je ziet ze bijna niet.....


8:38 Twee tegenliggers in hardloopkleding. Pratend met elkaar. Slim. Gezellig. Met twee honden. Dom. Jullie jagen al het wild echt weg. Twee mooie witte honden. Slimme combinatie: hardlopen en honden uitlaten in één, dat dan weer wel.
8:40 Zij met hun honden hebben (kletsend) de herten in het bos gemist. De herten lopen nu ook weg. Te ver om te fotograferen, maar het oog ziet zoveel meer! Ik zie ze dus wel en sta er bij stil. Langzaam de brug op. Slakjes doel is geslaagd: herten gespot tot en met! De zon komt verder omhoog.
8:42 De hardlopers met hun honden zijn voorbode voor de hausse die nu loskomt: hondenuitlaters. Bij bosjes. Ik heb tijd voor het asfalt en moet en zal blijven rennen de volgende kilometer.
8:45 Het is kleine, schattige puppies tijd. Ik zie er wel drie rond huppelen! En de dierenarts met haar enorme hond. Die gaat netjes voor elke andere hond liggen ja.
8:50 7 Kilometer. Hm. Ik heb ze wel eens sneller gelopen. Ik ga nog maar eens bij de Albert Heijn kijken. Of nee, ik heb er net geen tijd meer voor. Door naar huis.
8:52 Ik kan de AH zien: de parkeerplaats staat VOL.
8:54 Een uur gerend piept het ene horloge. Tienduizend stappen piept de ander. 7,5 kilometer. Intervallenpad. Ik sla deze ook over. Of ik combineer wandelen met “hard”lopen? Ook dat laat ik achterwege.
8:56 Slakje komt thuis van expeditie. Eerst de WC. Iedereen bij mij is al op, want de één moet gaan werken en de ander moet mij mee gaan helpen opruimen. Eventjes zitten (maar ik ben nauwelijks moe en de hartslag ligt alweer onder de 65), dan de weegschaal, daarna de douche en tot slot iets eten! Laat de verhuisdozen maar komen…

Comments are closed.