browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Nat worden van een rondje wijk.

Posted by on 21 June 2015

Op zaterdag kwam de training er niet van. Het lukte gewoon niet, ik was moe, had écht geen zin en er was een mogelijkheid om het tot zondag uit te stellen! Maar zondagochtend heb ik meteen de koe bij de horens gevat en voor het ontbijt toog ik naar buiten. In de regen nog wel! Omdat de Grote Zin nog steeds ontbrak, besloot ik simpelweg rondjes door de wijk te gaan hardlopen. Afwisselend 10 minuten in zone 1 en 10 minuten in zone 2. Allebei drie keer, dus reken maar uit: een uurtje onderweg en op een paar minuten van huis! Na een paar minuten hield de regen eigenlijk op. Ik ging op zoek naar punten voor de speurtocht met de klas. Zone 1 was gemakkelijk te combineren met een paar fotootjes! Het ging lekker. Niks snel, maar in zone 2 kon ik lekker doorlopen. Prettig genoeg ligt de kilometertijd dan rond de 10 kilometer per uur (6:04 min/km). Heel mooi met een gemiddelde hartslag van 141. En daarna weer terug naar zone 1, in jog-mode. Het tempo ligt dan nog slechts op 8 km per uur (7:12 min/km). Het verschil in hartslag is mooi te zien.
Ik hobbelde lekker de straatjes door. Echt druk was het nog niet op straat, maar mensen die hun hond uitlaten zijn er altijd. “Zo”, vroeg een meneer, “Lukt het tussen de buien door?” Ik had genoeg lucht om hem te antwoorden dat ik tot nog toe veel geluk had. De tweede keer in zone 2 ging zelfs nog ietsje sneller als de eerste keer, maar de laatste keer hield ik de hartslag expres laag om een uur te laten verstrijken en voor de deur te eindigen! Dat lukte heel goed, maar ik hoop dat de meneer met de hond weer binnen was. De laatste minuten begon de regen opnieuw, waardoor ik alsnog nat thuiskwam. Maar wel weer 9 kilometer op de teller bij een gemiddelde hartslag van 147! En na zo’n partijtje nat-worden en je lichtjes uitsloven voelt de dag toch al gauw wat beter aan. Zeker na een warme douche en wat eten!
 

Comments are closed.