browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Blij Ei

Posted by on 27 March 2016

Geen paasontbijt, maar een paasrondje. Gisteren was ik te moe (waarvan?!), dus ik had het rondje van 45 minuten uitgesteld naar vanmorgen. Regen of niet. Niet dus, geen regen. Wel een felgeel regenjasje. Eerst 10 minuten in zone 1. Ik keek gewoon een beetje op mijn horloge en dat timede wel prima weg. Lekker rustig aan beginnen – helemaal top. En deze paasochtend was superrustig! Zit iedereen in de kerk? Of aan de eieren? Ik heb 1 andere hardloper gezien! Ééntje!! Op een normale zondagochtend om half 11 zijn dat er minstens 11!

Blij Ei in de Wei


Ik begon keurig volgend de opdracht, te joggen in zone 1. Na iets meer dan 10 minuten en 1,5km ging ik door naar zone 2. Ik liep zo’n zes minuten in zone 2 en dat ging ook prima, ondanks de tegenwind. Het was wat op en neer schakelen op het horloge tussen de pagina’s. Ik kwam op het fietspad en daar wilde ik de drie versnellingen gaan doen die in de opdracht stonden. Ik kwam een meneer met hond tegen die me heel vriendelijk Fijne Pasenwenste! Ik timede twee minuten af en toen mocht ik 1 minuut wandelen. Tralalala. De kerklok sloeg vrolijk elf uur. Ik wilde een foto maken van een mooie gele narcis, net zo geel als ik, maar die waren nog allemaal verstopt!

...één gele narcis gevonden.....


En nog een keer aanzetten voor twee minuten. Leuk hoor: kijken op de tijd, de hartslag en een beetje meetellen en ohja –daarvoor was ik hier– flink doorrennen. De minuut wandelen is eigenlijk net zo lastig, maar ik trok me vandaag niets veel aan van ik-moet-zus-en-zo-hard-of-zo-en-zo-ver. Ik hou mijn energielevel echt goed in de gaten onderweg en dat is totaal nieuw voor me. Redelijk gezapig en prestatieloos; nieuw op die manier.
De laatste versnelling ging ook weer lekker en toen stond ik weer onder de treinrails en mocht ik nog een aantal minuutjes in zone 2. Ik zat eerst nog hoog in zone 2 met een hartslag boven de 150 en onder de 154. Dat leverde ongeveer eenzelfde kilometertijd op als de kilometer voor ik de versnellingen oppakte. Toen ging ik nog een kilometer laag in zone 2 aan het lopen met een hartslag van maximaal 140. Ik kreeg wat trek, wat vermoeidheid en gelukkig ook wat wind mee. Ik liep een stukje onverhard door de nieuwe schooltuin. Kan allemaal in Almere: van de Tang naar de tuin over de Evenaar! De laatste kilometer hobbelde ik in zone 1 langs de oude Albert Heijn en een straatje om en toen wilde ik weer naar huis. Ik heb voor het eerst deze week de voorgeschreven tijd van 3 kwartier gehaald! En netjes de opdracht uitgevoerd ook nog. En -ook niet onbelangrijk- zonder echt doodmoe te zijn geworden. Netjes+keurig+opgewekt=tevreden!

Comments are closed.