browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

De weinig-fotoos blog

Posted by on 15 November 2016

14 november: Moonlight Run De groep had pech, de maan bleef weg. Zo niet de regen, daarentegen. Maar ik was blij, ik was erbij. Eigenlijk ongehoord: met de auto helemaal naar Poort. Een deel was me nog niet bekend, een deel was ik van TVA gewend. Inlopen en de maangroet doen en toen waren we al nat. Ik gaf er niet om, ik had het wat koud. We moesten gaan schijnboksen met een onbekende. Ik stond naast een meneer die Raymond heette en we boksten ons warm. Daarna gingen we in hetzelfde tweetal met ogen dicht naast de ander lopen. Eerst hielden we hand op een schouder en stuurden op die manier, maar in de tweede poging liep je op een stem af. Dat ging best goed! Apart hoor. We liepen een klein stukje langs het fietspad op en neer. Ik kletste verder met de Raymond. Ik probeerde het een stukje of je ook naast iemand kunt blijven rennen als je alleen maar luistert en dat lukte. Toen moesten we het voor het eggie doen. Raymond liep rechts naast me en hij vertelde over zichzelf, klimmen, Australie, kajakken. En dan kon ik ernaast blijven lopen. Als ik zelf wat zei, raakte ik het evenwicht kwijt. Het was een hele aparte ervaring! Je gaat beter luisteren en voelen. De busbaan is duidelijk een heuvel. Daarna mocht ik Raymond begeleiden. Het was echt apart! Een uur vloog voorbij! Toen liepen we alweer naar het Klokhuis. Nog een foto en een zonnegroet en ik was een hele ervaring rijker!
En dat waren dan de foto’s voor deze week…..
Dinsdag kon ik niet zwemmen, helaas. Kon ik wat werk afmaken. Helaas.
Woensdag: In deze rustweek stond nog een rustdag vermeld. Ja doei. Na een lange werkdag (terwijl ik maar een halve dag hoeft te werken) WILDE ik naar buiten (zo beter, trainer? ik mag van hem het woord ‘moeten’ niet meer gebruiken). Het regende en toch ging Joyce gewoon mee. Bijkletsen onze stijl. 🙂 Het was niet zo ver of heel lang of heel koud, maar het was fijn even buiten uit te kunnen kuren.
Donderdag: Training op de baan. Geen zin. Totaal niet. Omdat het vorige week niet ging. En omdat ik nog niet het gevoel heb dat de vakantie begint. Ik ga node mee en we gaan een heel eind inlopen. Ik merk meteen dat ik me beter voel dan vorige week. Mijn benen willen en mijn hoofd denkt in ‘vakantie’. Ik moet twee keer mijn veter strikken, grmbl. Ik ben niet erg goed in sprinten, maar ja. Op de baan wordt het andere koek. We moeten een maatje ‘van-gelijke’snelheid’ uitzoeken. De andere “langzame” moeder en ik wijzen elkaar meteen aan! Ik ga eerst 1 ronde rennen en zij start 15 seconden later en moet me inhalen. Best heavy. Merk ik. Als ik haar moet inhalen. Zwaar, maar net te doen. Dan twee ronden (800 meter) en 30 seconden later starten. Ik loop iets rustiger, maar het valt nog steeds niet mee om in te halen. Mijn ‘tegenspeelster’ gaat naar de toilet en ik moet de anderen bijhalen. Die dus nog net iets harder gaan. Tot slot 3 ronden en 40 seconden inhalen. Dat is dus 40 seconden harder lopen op de kilometer! Ik ga echt rustig voorop, maar nog duurt het twee rondjes. Het mogen er dus ook 2,5 zijn en dan valt het wel mee en hoeft je niet te sprinten. Ik ga dus niet te hard van start, maar wel in een flink tempo. Binnen twee rondjes ben ik bij en ons tempo blijft zo hoog liggen dat we aansluiten bij de rest van de groep. Ik laat een kilometertijd van 4:53 noteren. Nog een rondje om de baan uitlopen en nu kan de vakantie echt beginnen!
Vrijdag halen we ons nieuwe vierpotige huisgenootje op. Mijn nieuwe horloge is er. Een Garmin 735XT. Gister was ik eigenlijk te moe om het doosje uit te pakken en blij te zijn, maar vandaag verandert dat. Dit prachtige stukje horloge is van MIJ. Ik kan er mee zwemmen en (ooit) een triathlon mee doen. Het ding is licht en eenvoudig te begrijpen. Vincent koopt mijn horloge over. En dan zijn er twee blije sporthorloges in huis. Dat vraagt om een rondje hardlopen! We gaan de wijk in en ik hou het jongetje en mezelf wat in; we hebben gister ook al getraind. Straatjes versnellen en hij kijkt maar op zijn horloge. Ik hou hem niet bij…. We gaan 5 kilometertjes. Ik vind het zat.
Zaterdag: De derde fietstraining. Eerst veel informatie over kleding en voeding. Interessant. Ik wist niet dat achteraf bijvoeden ook helpt. Ik durf nog niet te kijken hoe prijzig de fijnste jackjes zijn die ook warm blijven in de regen. Als het later druppelt, krijg ik het echter wel koud! We gaan veel fietsen. Dat lukt me wel, beetje modder, beetje asfalt, heuveltje. Ik ben niet op mijn sterkst vandaag. Slapen met een piepklein poesje naast je, houdt me oppervlakkig in slaap. Maar ik geniet des te meer! Mijn ketting loopt eraf en als die er weer opligt, heb ik het hele pad voor me alleen en mag ik echt even racen. Tof. Ik kwebbel op weg naar het Kromslootpark. Aldaar komt het zonnetje door en we gaan oefenen met springen. Ik ben er niet best in. En dan trek ik de voorrem veel te hard aan en maak ik een salto over mijn fiets heen. Ik rol mooi weg en ben heel even dizzy en heb pijn in mijn long. Ik ben erg geschrokken en moet even liggen. Ik voel dat ik oké ben, maar moet van de anderen wel even iets zeggen. Een minuut later zit ik weer op de fiets te oefenen. We gaan daarna de heuvel op proberen te fietsen. Ik krijg het niet voor elkaar. Balen. De boom staat in de weg en het is te glibberig en ik durf niet zo goed (meer). omdat ik de laatste ben, sta ik niet op de foto en filmpjes. Ik vind het niet erg hoor. Op de weg terug gaan we door de modder en dat vind ik helemaal te gek leuk. Lekker door het bos crossen en niet stoppen met trappen, want de modder is te diep. We hebben nog tijd voor de trap. Dat doe ik dan weer gewoon! En dan naar huis fietsen. Lekker vuil.
En daarna zwemmen! Daar heb ik dan weer wel zin in. Ik kan niet op tegen de vier heren in mijn baan, maar ik kan nu wel mooi zelf bijhouden hoeveel ik zwem. Het zijn een heleboel opdrachtjes die ik allemaal kan onthouden en uitvoeren inmiddels. Ik vind het weer heerlijk. Het is ongelooflijk hoe ik geniet in dat water. Lekker mijn eigen ding doen en ondertussen die borstcrawl beheersen. Ik zwem al met al 2 kilometer in dat uur. Ik ben er niet meer helemaal kapot van.
Zondag: kasten afbreken, kat opvoeden. kind opvoeden, kast opbouwen. Storm. Buiten. en een beetje Binnen. De hele dag binnen geweest.

Comments are closed.