browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

De Henschotermeer Games – Wedstrijd Evaluatie

Posted by on 14 January 2017

Wedstrijd evaluatie

Wat ging er goed? Wat kon er beter? Hoe gaan we dat doen?
Wedstrijd: Henschotermeer Games
Datum: 14 januari 2017
Weersomstandigheden: Koud, lichte sneeuw van tijd tot tijd.
Doelstelling: Doen! Wissels oefenen.
Vul bij ieder van de onderstaande punten je evaluatie in.
 

  • Voorbereiding (wedstrijddag)

Wat ging er goed? Weinig zenuwen, want er hoefde helemaal niks. Weinig aan voorbereid. Alles tevoren klaargelegd, maar geen beslissing genomen of ik de schoenen zou wisselen.
Wat kon er beter ? Jammer dat Vincent niet mee kon doen, want zijn fiets was er nog niet. Gelukkig ging Manuel mee. Klein beetje gestresst, want we hadden net te weinig tijd vlak voor de start en het begon te sneeuwen!
Wat kan ik daar zelf in betekenen? Volgende keer toch iets meer tijd nemen, maar nu liepen we door de sneeuw (!!) van de parkeerplaats naar de start en dat was iets verder dan gedacht. Ik had goed nagedacht over waar ik mijn fiets wilde neerzetten en even getest hoe ik die over het hekje kon tillen. 
Wat kan een ander voor mij doen? Volgende keer mag Manuel het niet meer zo perfect voorbereiden hoor, want dan valt mijn gepruts zo op 🙂 

  • Start
Wat ging er goed? Kleine groep deelnemers. Goed geluisterd naar de briefing. Ik ging er volkomen neutraal in, dat was lekker: geen zenuwen, geen gedoe. 
Wat kon er beter ? Ik starte wat onrustig, voelde alsof niet alles echt op orde was; misschien omdat de zenuwen ontbraken hihi.
Wat kan ik daar zelf in betekenen? Toch maar even gaan inlopen. En niet 5 minuten van tevoren een boterham naar binnen werken. Maar daar had ik toch wel profijt van onderweg.
  • Tijdens eerste run (2,5km)
Wat ging er goed? Ik ging lekker door en deed mijn eigen ding. Sneeuw en kou is gewoon niet mijn beste omstandigheid (herinner ik me uit Belgie 2016) Ik keek lekker om me heen.
Wat kon er beter ? Te hard gestart. Kon niet goed mijn weg vinden op het strand en vertrouwen op mijn schoenen. 
Wat kan ik daar zelf in betekenen? Inlopen. Accepteren. Niet laten opfokken. Dat lukte me na twee kilometer ook wel en ik begon te grijnzen! Toen kon het me niet schelen dat ik laatste was. 
  • TA1
Wat ging er goed? Ik kon mooi de schoenen wisselen. Netjes mijn tijd genomen. Ook handschoenen gewisseld godzijdank. Fiets goed overgezet. Nummer netjes omgedraaid. Kratje met spullen erin was erg fijn. Jasje niet aangedaan; ik had het warm genoeg.
Wat kon er beter ? In plaats van het horloge uit zetten, is de volgende fase aanzetten gemakkelijker! 
Wat kan ik daar zelf in betekenen? Vaak oefenen en dit soort foutjes accepteren. 
Wat kan een ander voor mij doen? Ik moet een lijstje in het kistje plakken met wat ik moet doen: dan werk ik gewoon de lijst af. 
  • Tijdens fietsen
Wat ging er goed? Ik GENOOOOOT. Ik lette goed op de route, zodat ik mijn plan voor rondje twee kon bepalen. Waar ik liever niet meer wilde afstappen. Ik haalde vader en zoon al snel in. Ik vond het ook leuk om nog een dame in te halen. 
Wat kon er beter ? Ik had hier en daar iets eerder moeten terugschakelen. 
Wat kan ik daar zelf in betekenen? Oefenen, oefenen, oefenen.
Wat kan een ander voor mij doen? Ik had veel aan de mountainbike cursus: ik wist tenminste wat ik doen moest technisch (al lukte dat niet altijd)
  • TA2
Wat ging er goed? De tijd genomen wederom. Ik vond het toch zwaar om met de fiets te rennen door het mulle zand, terwijl de mensen voor de lange cross er tussendoor winkelden. Handschoenen terug gewisseld.
Wat kon er beter ? Ohoh, helm vergeten!! Kon ‘m nog net op tijd weggooien, maar toen liep ik al wel. Ik had een winegum moeten nemen, want ik werd aardig vermoeid.
Wat kan ik daar zelf in betekenen? Lijstje maken in het kratje. Dit was niet zo sjiek.
  • Tijdens lopen
Wat ging er goed? Ik ging door, ook al sneeuwde het en lag ik zowat laatste! Ik was moe en voelde de vermoeidheid erg goed. Ik bleef rennen, want ik wilde de ene mevrouw voorblijven, maakte de wereld in de striemende sneeuw maar heel klein. 
Wat kon er beter ? Het tempo. Ik ging een stuk minder hard dan de eerste run. Ik kon niet beter of harder of eindsprinten. 
Wat kan ik daar zelf in betekenen? Accepteer dat zand & sneeuw je ding niet zijn. Of misschien de volgende keer wel! Blijven voelen hoe belangrijk het is om dit soort dingen te dóén, ongeacht het resultaat. Oefening baart kunst!
  • Na de wedstrijd
Wat ging er goed? Snel weer helemaal hersteld. Ondanks de kou en nattigheid. Tevreden. Verrast dat ik het fietsen zo geweldig had gevonden. Lekker meteen aan de thee.
Wat kon er beter ? Omkleden had iets eerder gekund. Ik had dieper kunnen gaan, maar dit was een prima probeersel. 
Wat kan ik daar zelf in betekenen? Goed evalueren en de verbeterpunten blijven zoeken. 
Wat kan een ander voor mij doen? Mag volgende keer de enorme sneeuwbui uitblijven als we naar de auto lopen?! 
  • Tactiek
Wat ging er goed? Het ontbreken van tactiek was een verademing. Ik ging er wat dat betreft volkomen blind in. 
Wat kon er beter ? Volgende keer weet ik wat me te wachten staat en hoe dat werkt met wisselen.
Wat kan ik daar zelf in betekenen? Zet je horloge goed aan in de wissels, dan weten we hoe lang je over dingen doet. 
Wat kan een ander voor mij doen? Informatie, tips: welkom! Vooral over wisselen, want dat was nieuw. 
  • Coaching
Wat ging er goed? Fijn dat ik alle tijd in het schema kreeg: ik moest het toch wel halen binnen 2,5 uur! Ik heb hulp gevraagd aan deskundigen. 
Wat kon er beter ? Ik had me beter kunnen voorbereiden. 
Wat kan ik daar zelf in betekenen? Iets meer tijd nemen om naar de details te kijken: waar moeten we precies zijn, wat wil ik na de wedstrijd etc.
  • Voeding
Wat ging er goed? Ik had netjes ontbeten.
Wat kon er beter ? De avond van tevoren geen nieuw restaurant uitproberen / niet 5 minuten voor de start nog gaan eten / onderweg eten. Te weinig vocht.
Wat kan ik daar zelf in betekenen? Je moet alles proberen he. En dat eten vlak voor de start viel niet verkeerd: ook al was het een broodje met chocopasta. 
Wat kan een ander voor mij doen? Ik heb al hulp gevraagd over de voeding. 
  • Overig
Wat ging er goed? Ik heb het bij het fietsen uitgeschreeuwd van de pret! De afstand was misschien kort, maar voor de eerste keer lang genoeg.
Wat kon er beter ? Het afzien mag ik nog wel meer uitbuiten: dieper durven te gaan, en niet denken dat ik het (bijna) niet meer kan. 
Wat kan ik daar zelf in betekenen? Durf het ‘s. Trek je niks aan van de anderen: misschien doen die dit wekelijks. Dat ging me behoorlijk goed af: ik vond het niks erg dat Manuel sneller was, ik was trots dat ik niet laatste was (op 1 na…) en dat ik het gedaan had.

 
Is je doelstelling gehaald?
Wat was hierin bepalend? Ik ben het aangegaan. Ik heb het gedaan en was niet vol van stress. Door het ontbreken van een ander doel, was er plaats voor het toelaten van het genieten.
Wat zou je volgende keer anders doen? Mijn horloge netjes mee laten lopen. En mijn helm op tijd afzetten. 
Waar ben je trots op? Op de medaille 😀    Nee, geintje. Dat ik er lekker voor gegaan ben en dat ik me zo niets van de anderen heb aangetrokken, dat ik de tijd helemaal links heb laten liggen en mezelf met niemand heb vergeleken. En dat ik ‘s avonds gewoon weer ben gaan zwemmen! 

Comments are closed.