browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

de eerste week met de nieuwe trainster

Posted by on 10 December 2017

“We beginnen niet heel goed” mailt ze me. Haar mail ligt eruit: mijn berichten ontvangt ze niet. Ze vult twee trainingen voor me in op maandag en dinsdag. Hardlopen en zwemmen. Dus “omdat-het-moet” ga ik er maandagavond eventjes op uit. Zwaar. Sloompjes. Mijn neus achterna. Ik moet en zal het half uur volmaken en begin maar gelijk met haar de schuld geven. 36 minuten: de eerste training netjes op groen gezet. Goed begin 🙂
Op dinsdag staat er zwemmen. Er is geen zwemmen. Sinterklaasavond. Goed begin is ten einde. Dan ga ik maar hardlopen met Vincent. Kort. Eventjes de energie eruit. Steeds ietsje harder. Drie kilometer. De tweede training staat op rood. Tot zover…..
Woensdag dan. Ze heeft verder geen trainingen ingevuld en ik denk dat er andere internet-gerelateerde problemen zijn! Intussen doe ik ook mee aan een hartslag-metingen test deze maand, dus ik vind het niet erg. Ik doe gewoon nog steeds wat ik zelf wil. Goed begin- maar niet heus. Arme trainster: dat moet ze straks allemaal weer beter maken aan mij, haha. Ik ga fietsen. Op de racefiets nog wel met drie laagjes kleding aan en dikke handschoenen. Hard hoeft niet. De uitdaging is om door het Wilgenbos te gaan en dan de dijk omhoog zonder te vallen. Even lekker over de dijk en dan terug naar huis: 21km in een uurtje. En daarna doe ik hardloopschoentjes aan. Ergens in de fietsroute ontstond dat idee en 2,1 kilometer (een tiende van wat ik gefietst heb) moet me lukken. Het valt tegen. Tempo, hartslag en gevoel zijn niet op 1 lijn. Dan nog maar zwemmen ook. Daar heb ik tenminste zin in! Ik gok 2100 meter. Ik zwem in met de paddels. Dan is de slag tenminste goed. Ik zwem lekker achterop in baan2. Na 100m armen/50m benen/100m slepen/100m bijleggen volgen 8x100m met t-shirt of paddels. Niemand in baan 2 heeft een t-shirt, ik ben de enige met paddels. De eerste 400m doe ik met pullboui, de laatste 400 zonder. Dan doen we 4x50m rug en school afgewisseld. Alsof het nog niet genoeg is, volgen er dan nog 250 m rustige duur. Ik ben er hoor, op mijn 2100 meter! We moeten nog een keer de wisselslag doen: vlinder, rug, school, borst. En dan uitzwemmen. Ik doe nog 100m met Vincent. Ik ga als een tierelier en overstijg de 2100m enorm. Triple compleet. laat de trainster er maar over oordelen.
Op donderdag mag ik het toch weer zelf bepalen en na de werkdag sta ik op de atletiekbaan. Omdat de reis huiswaarts wat langer duurde, deze keer met een lege buik. Koekjes tellen niet echt als een diner toch? Je moet alles een keer proberen. We zijn met een klein clubje: 6 volwassenen en daar voegen zich 6 kinderen bij. Training samen met Vincent: is dat even vervelend, dan kan ik er de kantjes niet vanaf lopen… We lopen in op de baan, doen loopscholing op de baan en de training is … op de baan. Rondje na rondje na rondje. 800tjes lopen we eerst: drie keer. Daarvan is 200m rust: lopen en dribbelen. De andere zeshonderd meter gaan als volgt: 400 rustig, 200 op tempo, 300 rustig, 300 op tempo en 200 rustig en 400 op tempo. Het duurt even voor ik warmloop, maar in de laatste serie loop ik lekker door. Als is mijn ‘op tempo’ geen sprint zoals bij de snelle kiddies! Dan nog 3 keer 400 met ongeveer hetzelfde principe: 300 rustig, 100 snel; 200 rustig, 200 snel en 100 rustig en 300 snel. Gek genoeg kunnen alleen de allersnelste kinderen me inhalen op de 200/200. Het verbaast mij nog het meest. We lopen uit … je raadt het al…. op de baan.
en dan de vrije vrijdag: ik ga met Joyce lopen. Ik moet om elf uur/half twaalf bellen voor het werk. We rijden saampjes naar Naarden Vesting. Daar lopen we omheen. Lekker een beetje kwebbelend. Ik heb de laatste tijd niet zoveel meer te kletsen. Ik val hier en daar wat stil. Nu is dat met ons niet erg hoor! Het is wel erg mooi om Naarden Vesting heen. We doen nog een rondje en dan zoveel mogelijk bovenlangs. Het begint wat licht te sneeuwen. Ik wil een rondje ‘zelf’ doen: even kijken wat ik dan zelf kan. Gelukkig snapt Joyce dat prima. Dan begint het harder te sneeuwen. Ik pak mijn eigen tempo op en dat blijft toch maar rond de 5:40-5:50 hangen. Ik geniet ervan en daag mezelf ermee uit. 12,5 Kilometer, kletsnat door alle lagen heen en kil: maar wat hebben we mooie sterren gelopen!
Zaterdag: ik staak ermee. De elke-dag-in-december–2,5kilometer-hardlopen van de facebookgroep. Ik ga vandaag “alleen maar” zwemmen. Baan 2 natuurlijk. Lekker in de groep mee. Heb ik mijn horloge niet bij me! Wat een ellende…. Moet ik zelf baantjes tellen. Ik zwem 350m in. Dan 4x50m slepen. Goed voor mij. 50m schoolslag. Ik tel mee met de meters, de baantjes. Voorop zwemmen en ook nog de banen binnen de opdracht tellen, zit er vandaag niet in. Daarna 4x100m: eerst 1op2 ademen, dan 1op3, 1op4 en tenslotte 1op5. Ik moet me de hele tijd een beetje inhouden met zwemmen en dat is lastig. Prima maar lastig. Dan doen we 100m, 200m, 300m, 400m. Ik ga rustig mee. Veelal met pullboui. We moeten ook nog 3x50m op de rug zwemmen. En dan zwem ik nog 100m uit. In een uur heb ik 2250 meter gezwommen. Ik vind het netjes.
Zondag de crosscup. Dat is een apart verhaaltje!
De trainster heeft me vrijdag nieuwe trainingen opgestuurd: die kan ik prima volgen! Onze eerste week was misschien niet het beste begin, maar ik voel dat er nog veel goede weken aan gaan komen. Ik heb me op vrijdag ingeschreven voor een triatlon rondom het circuit van Zandvoort: zwemmen in zee (!!), fietsen over het duincircuit en rennen door Zandvoort. Het is pas in juni, maar ik verheug me er nu al op!

Comments are closed.