browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Een snelle tempoloop

Posted by on 19 February 2014

Vandaag stond er een snelle tempoloop op het programma.
6 Kilometer doorlopen is het devies dan en hoewel dit al de zevende keer is dat ik het doe, vind ik het toch elke keer weer een beetje spannend: zal ik sneller kunnen? Omdat het nu alweer twee weken geleden was en ik toen een strakke 32 minuten had gehaald, ging ik nu voor de 33 minuten.
Er moet wel iets te verbeteren blijven!
Ik kon niet echt een rondje uitzoeken en bleef de hele weg wat besluiteloos over welke kant ik opging. Qua weer is het warm, dus ik had onder het jasje een shirtje met korten mouwen aan. Ik zie ook al wat bloesems hier en daar. En de vogels zijn heerlijk om te horen! Ik laat er de muziek voor uit. Ik liep op mijn nieuwe schoenen en ze zitten erg lekker nu ze ingelopen zijn.
De eerste drie kilometer probeerde ik me in te houden en op het tempo 5:30 te gaan zitten, maar ik ben altijd wat sneller in het begin. Heb ik mooi wat over voor het eind, denk ik dan stiekem in mijn achterhoofd.
Toen ik na 3 kilometer echter de woonwijk achter me liet, kwam ik op stoom. Mijn telefoon was de route helemaal kwijt en dacht dat ik 23 kilometer per uur liep; nou, het ging wel hard, maar dát was overdreven!
Ik kreeg het best warm en ik ging als een speer!
De laatste kilometer liep ik langs de school en een kleuterjuf keek me nogal vreemd aan. Mijn hoofd was dan ook vuurrood. Maar ik wilde nog iets harder gaan en nog even alles geven. Precies voor het huis zaten de 6 km erop. Ik drukte op reset op mijn horloge en ging aan het uitlopen.
Omdat ik mijn moeder wilde opwachten liep ik nog 2 kilometer rondjes te cirkelen om het station, maar de zin in een banaan overwon de zin in wachten.

Er wachtte me thuis een hele aangename verrassing: ik had de 6 kilometer gelopen in 31:45!  Ik was trots op mezelf. Weer 15 seconden van mijn PersoonlijkRecord (PR) op de 6km af! En de laatste kilometer op 5:02 (12 km/uur) ook nog eens. Dat betekent dat ik de hele tijd meer dan 11 kilometer per uur heb gelopen.
Mijn hartslagmeter was blijkbaar met mijn telefoon meegegaan op hol, want die gaf maar een gemiddelde aan van 144, behoorlijk veel te laag.
En nog een reden om trots te zijn op deze PR: ik heb de race beter ingedeeld dan elke snelle duurloop eerder dit jaar, waardoor ik aan het einde nog sneller kon. Niet sneller begonnen als geeindigd; dus dat heb ik mooi onder de knie gekregen.
Rest me 1 probleempje: hoe kan ik volgende keer nog sneller gaan?!
 

Comments are closed.