browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Lopen in de regen

Posted by on 20 February 2014

Het regende. En toch had ik met een hardloopmaatje afgesproken om te gaan rennen. Dus om kwart voor 9 deed ik het regenjasje maar aan en om 9 uur liepen we de wijk uit. Het viel mee met de regen. Ik hou niet zo van buien, maar een groot deel van de tijd was het toch droog. We besloten de lange weg op en neer te lopen. Eenmaal daar kregen we wind tegen – best lekker. Jammer van de bui. We liepen te kletsen, en ik vond best op een hoog tempo eigenlijk.
Het tempo beviel me goed, maar ik vond het niet gemakkelijk. Dan merk ik dus best dat ik de dag ervoor ook al flink gelopen heb.
We draaiden om bij de vlaggen en liepen langs de lange weg weer terug. Nu hadden we wind mee en ik had genoeg adem over om te kletsen. Er reden allemaal politie-auto’s, wel vier stuks!

We liepen helemaal door tot het einde en toen nog een stukje terug tegen de wind in. In de wijk liepen we nog een klein ommetje en zo waren de 10 kilometer vol binnen een uur, met een gemiddeld tempo van 10,2 kilometer per uur. Hardlopers spreken over een tijd per kilomter van 5:53. Ik ben zelf meer van het aantal kilometers per uur; waarschijnlijk wil ik mezelf liever met een auto meten!
Ik had de blauwe jas aan en een shirt met lange mouwen en de regenjas erover. Het was best warm eigenlijk.

Comments are closed.