browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

400 metertjes in de training

Posted by on 3 March 2014

Ik ga met de A/B groep meelopen. Ik voel me prima, dus dat moet lukken. We gaan rustig inlopen en we gaan richting de zonnebloemen… We gaan ook richting de brug die mijn loopmaatje vervloekt, maar uiteindelijk krijgen we allebei ongelijk: het wordt het industrieterrein.
Eerst doen we loopscholings-oefeningen. Skippings en kaatssprongen.
Dan gaan we de rondjes lopen. Eerst 200 meters. De trainer heeft hoedjes neergelegd op elke 100 meter.

Dus twee hoedjes lopen op hoog tempo en dan 100 meter rustig terug. En er ligt 800 meter klaar, dus dat doe je 7 keer. Ik probeerde niet zo hard te gaan, maar ik meet mezelf wel een hoog tempo aan tegenwoordig. Ik ga ook lekker en sluit me bij de mannen aan.
Ik vraag de trainer of het niet dom is om zo’n intervaltraining 2 dagen achter elkaar te doen en hij zegt dat rustig aan beter zou zijn. Ik heb niet het gevoel dat ik kei hard ga. We lopen een rondje uit en dan gaan we voor de 400 meter rondjes! Bekend terrein! 400 Meter hard en dan 200 meter rustig terug. Dat gaat drie keer worden voor je rond bent. Ik heb meteen zin om ze binnen de 1:50 te lopen. Ik neem de tijd op en moet best doorlopen, maar de stukjes lijken veel korter dan gisteren. Ik haal het! De eerste keer natuurlijk ruimer als de tweede en de derde keer! Ik tel er niet eens bij! En ik ben best wel tevreden!
We lopen nog een stukje uit en dan komt… de 600 meter. En 400 meter terug. Dat is maar twee keer hard lopen dus. Die gaan me echt niet meer nekken en hoewel ik niet meer vooraan hoeft te lopen, gaan mijn benen toch maar weer hard. Ik moet wel iets meer naar adem happen, maar ik loop allebei de 600 meters binnen drie minuten.
Ik word verdrietig van de omgeving en loop lekker in mijn eigen stilte mee terug. We hebben maar liefst elf kilometer gerend. Ik ben ook weer razendsnel hersteld en de cooling down verloopt prima. Morgen niet lopen, dat is wel duidelijk. En misschien nog wel het moeilijkste van de training!

Comments are closed.