browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

De Weg Gaat Verder…. Een jaar na de marathon

Posted by on 15 December 2014

De weg gaat verder, eindeloos.....

De weg gaat verder, eindeloos.....


De weg gaat verder eindeloos
Vanaf de deur waar hij begon.
Ik moet hem volgen, rusteloos,
Tot ver achter de horizon,
Met rappe voeten tot hij aan
Een grotere weg komt in ‘t verschiet,
Kruispunt van komen en van gaan.
En waarheen dan? Ik weet het niet.
(JRR Tolkien – In de ban van de Ring; wandellied)
 
Vorig jaar liep ik 42,2 kilometer. Een hele marathon. 4 uur 42 minuten en 22 seconden. Rondom Spijkenisse. Het was niet gemakkelijk. En niet direct voor herhaling vatbaar. Eerst nooit meer, toen niet meer in dit jaar. En dat is gebleken. Vandaag moest ik eerst het werk voor dit jaar afronden.
‘s Avonds was er tijd voor een rondje en ik heb er maar meteen “misbruik” van gemaakt dat mijn loopmaatje weer terug is van zijn vakantie naar Nieuw-Zeeland. Reden 1: Nu kan ik weer in het donker rennen. Reden 2: Nu hoeft ik alleen maar naar zijn verhalen te luisteren, waaruit volgt Reden 3: hoe langer het duurt, hoe beter; dus we mogen/moeten langzaam! Reden 4: Het is weer gezellig!
De snelheid was dan ook niet om over naar huis te schrijven. Maar mijn hartslag bleef ook ruim onder de 140! Het ging gemakkelijk. De bijna 3 kwartier en 6 kilometer gingen ongemerkt razensnel voorbij. En dan hebben we nog maar een paar hoogtepunten van de reis gehad!

Met rappe voeten tot hij aan een grotere weg komt in 't verschiet....


Ik moest intussen denken aan de mail die ik ga terugschrijven aan de trainer. Hij gaat een schema voor mij maken en vroeg me waarom ik niet in het weekend een lange duurloop ga doen, of ik dat uit overtuiging deed 😀 Overtuiging dat de rest van de familie er het minste “last” van heeft. Ik durfde hem niet te schrijven dat ik een dag na de cross alweer op pad ging! Gelukkig ging het allemaal heel erg moeiteloos, dus erg zal het wel niet zijn.
Tja, waarom een nieuw schema? Omdat ik toch weer nieuwe plannen heb:
 
En waarheen dan? Ik weet het niet...

En waarheen dan? Ik weet het niet...


Doel 1 is de Halve Marathon van de Almere City Run op zondag 14 juni. Gewoon zo snel als dat mogelijk is, maar vooral zo leuk als dat mogelijk is
Doel 2 is het lopen van de Marathon in Eindhoven op 11 oktober. Dat is nog ver weg, en het hoofddoel daarbij is om dat blessurevrij te halen! Ook hiervoor heb ik geen streeftijd, al zou het fijn zijn om sneller te gaan als vorig jaar.
Het schema gaat me helpen me deze doelen met plezier te behalen. Dit keer is het geen schema wat van januari tot oktober vaststaat, maar eens per vier weken kan het worden aangepast. Ook houdt de trainer mij tussentijds in de gaten of ik niet teveel extra dingen wil, vooruitgang boek en of ik mijn rustperiode neem en hoe ik mij om de trainingen heen voel. Een veilig gevoel.
Ik zie uit naar een nieuw jaar, nieuwe plannen en nog meer hardlopen!
 

Comments are closed.