browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

De leukste, spannendste, meest unieke, moeilijkste, mooiste ….. van 2014

Posted by on 31 December 2014

Het einde van het jaar. Daar horen lijstjes bij en overzichten. Ik vond 2014 niet mijn beste jaar (van de drie die ik al loop). Maar dat neemt niet weg dat ik niet veel heb geleerd, ontdekt en gepresteerd.
Op 24 december stond de teller nog net onder de 1700 kilometer: dat vraagt om een uitdaging! 
 
En jawel, op 31 december ben ik de 1700 kilometer gepasseerd.

Ter vergelijking: in 2013 liep ik een marathon en 1900 kilometer in een jaar.

Ter vergelijking: in 2013 liep ik een marathon en 1913 kilometer in een jaar.


Dat vind ik knap van mezelf. Want ik heb veel blessures gehad. In mei heb ik twee weken helemaal niet hardgelopen en in oktober zelfs drie weken niet. Ook de maand juni blinkt niet uit in hardlooptijden, ik heb weken achtereen alleen gefietst en gewerkt. Ik heb in 2013 precies even vaak gelopen, namelijk 177 runs.
Tja en dan? Wat was de mooiste, beste, vervelendste? Ik kan niet kiezen! Dus eerst:
 
De Genomineerden:
Wedstrijden:
Schoorl run: (https://anke.badnews.nl/wordpress/?m=20140209) wat was het leuk, mijn eerste 10 kilometer wedstrijd! En in slecht weer met de heuvel! Ik was zo blij met de tijd van 52 minuten en 17 seconden!

Eemnesserpolderloop 30 maart 2014


Eemnesserpolderloop . (https://anke.badnews.nl/wordpress/?m=20140330) Ik was trots om de eerste keer onder de 50 minuten te lopen, maar het was zwaar. Het was warm, ik had het slecht ingedeeld en de werkelijke afstand was langer!
Wisentloop: (https://anke.badnews.nl/wordpress/?m=20140514) Tja, daar staat HET record van 47 minuten en 14 seconden. Maar echt leuk? Ja, de race zelf was een feestje, alles liep (bijna letterlijk) op rolletjes! Maar daarna, de start van de blessures, was het dat waard?!
Crosscups, dan vooral Almeerderstrand: (https://anke.badnews.nl/wordpress/?m=20141214) De races waar ik niet aan meedoe om een goede tijd neer te zetten. En dat bevalt, ook al is het geen tien kilometer! 
 
Lange duurlopen:

Langs Muiderslot tussen Weesp en Almere op 19 september


(https://anke.badnews.nl/wordpress/?m=20140314Lelystad-Almere: Station tot Station. Een droom om over de witte brug te lopen!
( https://anke.badnews.nl/wordpress/?m=20140408) Lange duurloop met hagel, tegenwind en zonnetje. De route die zo anders liep. En het verrassende weer.
(https://anke.badnews.nl/wordpress/?p=621) De masten in de verte. 30 Kilometer in drie uur. Ik was goed bezig!
(https://anke.badnews.nl/wordpress/?p=2041Weesp-Almere. Het was mooi, verrassend, ver en fijn om weer ‘s pijnvrij te lopen.
(https://anke.badnews.nl/wordpress/?p=2517Koude loop met het mooie verhaal. De omgeving was zo sereen, het tempo zo fijn, het verhaal zo mooi

De Mooiste, Leukste Beste Training:
(https://anke.badnews.nl/wordpress/?p=530) Het kaartspel. Ik vond het zo leuk! Het tempo lag lekker hoog en ik kon nog gezellig kletsen ook!
(https://anke.badnews.nl/wordpress/?p=879) Spelen in het bos. Genieten vlakbij huis in het Kotterbos!
(https://anke.badnews.nl/wordpress/?p=1773) Lopen in Hilversum! Niet echt een training, maar een waardige afsluiting. Met de mooiste regenboog EVER.

De Regenboog in Hilversum 17 augustus 2014

(https://anke.badnews.nl/wordpress/?m=20140921) Eindhoven in de regen. Stil, regenachtig, zelf bedachte loopopdracht over de Oirschotse dijk. Heel apart.

 
De Dieptepunten:
(https://anke.badnews.nl/wordpress/?m=20140517) Fietsen na 12 km met pijn lopen . De peesplaat blessure. Die heeft veel gekost dit jaar.
(https://anke.badnews.nl/wordpress/?m=20140615) De Almere City Run. Geen 21,1 kilometer, nog geen 14 kilometer, maar 7 kilometer. Langzaam. Pijnlijk. Op vele fronten.
(https://anke.badnews.nl/wordpress/?m=20140912) Missie Mislukt Afhaken tijdens een lange duurloop. Dat was heel moeilijk!

De Gouden Medaille tijdens de 10 van Almere


(https://anke.badnews.nl/wordpress/?m=20140928) De Gouden Medaille bij de 30 van Almere Net niet onder de 50 minuten en dat nog wel op een kortere race. Het subliem van slecht ingedeelde wedstrijden. Het moment waarop ik me realiseerde (achteraf) hoe fout ik bezig was met tijd, presteren en hardlopen.
 
 
 
Meest Speciaal:
(https://anke.badnews.nl/wordpress/?p=779) Hardlopen op Cyprus in april. Nieuwe routes, de zonsondergang, de hitte.

Cyprus 28 april 2014


(https://anke.badnews.nl/wordpress/?m=20141217Soesterberg! Lopen over de landingsbaan was zo apart! Zo uniek.
Maar het meest speciaal is wel de omslag die ik heb gemaakt. Ik wilde sneller, beter worden, nieuwe records vestigen, de grenzen opzoeken. Ik heb ze gevonden: de grens lag in blessures. De snelste tijd (Wisentloop) ging gepaard met een peesplaatblessure. Één van de leukste trainingen (Eindhoven) eindigde in een knie-blessure die lastig te bestrijden leek. Pas in november ging de knop om: langzaam kan ook, lopen moet weer leuk worden. Gelukkig is dat gelukt!
 
 De Winnaars van 2014:
De mooiste race: Gek genoeg niet die met de beste tijd, niet de beste prestatie, niet eens (juist vooral NIET) de gouden medaille!
DE GROET UIT SCHOORL run op 8 februari. Ondanks het weer, de zenuwen, de natte voeten, maar dankzij de trots, het genieten en de lokatie was het de leukste wedstrijd van 2014. En omdat ik daardoor nu zit te bloggen 🙂
De mooiste lange duurloop: Niet de langste, ook niet de zwaarste of de gemakkelijkste. Ik kan nu nog nagenieten van de hagel en de plots veranderende route die ik liep op 8 april. Toen ik de masten juist niet bereikte!

Hilversum, de vlondertjes


De beste training: Hilversum. Het markeerde zo’n periode. Toen was het werk pas echt afgerond. Niet alleen de regenboog, maar ook later het lopen over de vlondertjes in alle rust met een hoofd vol zeilserie.
Het dieptepunt. Hoe kan het nu dat ik opeens niet meer tevreden was met 50 minuten? Met een gouden medaille? Dat ik pijn bleef hebben? De blessures en het niet lopen waren natuurlijk veruit de dieptepunten van dit jaar, maar om 1 moment aan te wijzen: De Gouden Medaille voor Slecht Lopen. Superslecht ingedeeld, bijna opgegeven en nog pijn op de koop toe ook. Die doe ik niet meer over! Bij de Dertig van Almere op 28 september 2014 kwam alles samen en dat was een dieptepunt.
Tot slot de mooiste foto:

Ik loop rechtop, ik lach en ik geniet van het lopen.
Ik hoop dat elke race, elke training, elke keer dat ik naar buiten stap om te hardlopen in 2015 me ditzelfde doet uitstralen!
Op naar nog meer kilometers, nog meer mogelijkheden en een marathon in 2015. Op een goede, blessurevrije manier! 
Ik heb er zin in en neem er een glas champagne op en een oliebol. Morgen ren ik ze er weer af. 😉
 
 
 
 
 

Comments are closed.