browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

De maanden door….

Posted by on 20 November 2015

Alles ligt qua schema door elkaar deze week: ik voel me zelf niet topfit, het kind komt ziek thuis en dus schuift het wat van her naar der met de trainingen. Vandaag: Een interval training in de seizoenenbuurt: eerst inlopen in zone 1 naar de Seizoenenbuurt toe.
januari: Zone 2 voor tien heerlijke lange minuten. Januari is vaak koud. Ik heb het ook koud.
februari: nog veel kouder! Ik heb nu wind tegen en ik heb het écht koud, zeker mijn handen zijn behoorlijk koel. Komt zo wel goed.
maart: Zone 3. Ik warm op! Ik kom lekker op tempo en het gaat goed! Zone 4 zelfs, belooft maart een mooie maand te maken
april: even wandelen en nogmaals zone 4. En dan begint het te regenen. April doet wat ie wil. regenen.
Om de school heen en het stortregent inmiddels. Ik zie op tegen wandelen en afkoelen, maar de zomermaanden komen er aan! Ik ben lekker warm!
mei: het regent door en ik ren door. Als ik ga wandelen trekt de regen weg. Mei gaat razendsnel voorbij
juni: Zone 1 weer. Hartstikke moeilijk. Langzaam gaan en toch weer opwarmen. Juni duurt veel langer
juli: zone 2. genieten. droog. Lekkere maand!
augustus: het blijft heerlijk gaan. Ik warm weer op, logisch! Zone 3 gaat ook top. Augustus is tijd voor vakantie
september: Versnellen, weten dat je het jaar gaat halen en stukjes lopen ook nog. Het gaat snel
oktober: oktober is Zone 3 en zone 4 door en wandelen. Dat is met horten en stoten, net als oktober is: het kan alle kanten op
november: In het nu. Zone 4 nog een keer en even door het nu wandelen. En dan?
December is er nog niet, het is pas half november. Het decemberpad is te donker en eng zo alleen. Dus ik steek maar terug. Ik haal een fietser in en wandel nog een stukje. Ik ga de seizoenbuurt laten voor wat ie is en ga mijn eigen wijk zo weer in. Het fijne van donker: je ziet niet hoe moe ik ben. Zone 1, de grootste moeite, weer door voor 5 minuten. Zone 2 is lekker, maar ik ga me steeds minder lekker voelen. Ik word erg moe. Ik ben dan ook niet 100% fit de laatste dagen. En ik zou maar een uur gaan rennen en daar zit ik bijna aan, maar de oefening is nog niet voorbij. Het gaat ineens moeizaam en als ik dan ook nog naar de WC moet, gaat het nog moeizamer. Ik wil naar huis. Ik steek toch nog een extra straat door, als ik na een stukje wandelen weer bijgekomen ben, maar ik ga in zone 3 onze eigen straat in. Ik ben ruim een uur onderweg en heb er 10 kilometer op zitten. Voor onze deur mag ik wandelen en ik zou nog een keer naar zone 4 moeten, maar ik ga naar de toilet en onmiddellijk door naar de warme douche.
Ondanks dat ik deze run heb afgebroken, ben ik tevreden over het resultaat. Ik weet niet of ik de oefening goed heb overgeschreven, want het zou 3 keer 20 minuten zijn en ik zat al over een uur oefening heen, terwijl het nog niet af was. Bij nader inzien heeft de trainer zich 5 minuten verteld per keer (25 minuten in plaats van 20 minuten- vermoedelijk 10 minuten in plaats van 5 minuten in zone 2), dus zou ik 5 kwartier bezig zijn geweest. Ik heb er maar 6 minuten van gemist, dus dat valt mee.

Comments are closed.