browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Het Amsterdamse Bos in via het Viva Forum

Posted by on 10 December 2015

Al jarenlang volg ik het hardloopforum van de Viva. Daar zitten een paar die-hards die elke keer maar schrijven over hardlopen, hun trainingen en alle vragen omtrent hardlopen komen langs. Geen sponsors, allemaal ervaringsdeskundigen. De één razendsnel en supergoed, de ander kalm elders in Europa of net begonnen. Een paar namen komen keer op keer voorbij; met Baukje voorop, Mother, Tyche, Anky en Gioia komen elke keer terug. Een paar weken geleden is via Garmin ook een groepje samengekomen en toen zag ik dat de trainingstijden van één van de leden niet eens zover van die van mij vandaag lagen. Na wat speurwerk kon ik een naam koppelen en ik zag dat ze vaak in Amsterdam liep. Ik trok de stoute (hardloop)schoenen aan en stuurde een berichtje met de vraag om samen eens te gaan lopen. En zo stond ik vanmiddag in het Amsterdamse Bos.
Normaal loopt Nynke al haar trainingen stuk voor stuk harder dan ik loop, maar in de wedstrijden loopt ze standaard iets langzamer. Ik vind het altijd spannend of ik zo iemand dan toch bij kan houden. Gelukkig herkende ik Nynke direct, maar er was in de wijde omgeving dan ook maar één andere hardloper te bespeuren. Nynke is jonger en slanker dan ik. Vanaf het allereerste moment hadden we stof om over te kletsen: -hardlopen- hardlopend.
We volgden de oranje route paaltjes die een route van 10 kilometer door het Amsterdamse Bos vormen. Ja, het ging flink op tempo en mijn hartslag lag niet bepaald in zone 1! Er waren wel veel halfverharde paden die ik kon nemen, dat was prettig. En we konden prima blijven kletsen. Hoe lang loop je al? Waarom, waarom de marathon, waarom twee keer? Wat doe je voor werk, die kwam ook voorbij, maar verder ging het over hardlopen, trainingen, tempo’s en de kilometers vlogen voorbij. Ik nam niet 1 foto, terwijl de bruggetjes, de lege paden, de bossen aan de snelweg en de kunstwerken daar wel om vroegen. Het was echt heerlijk om gezellig samen te kletsen! Nynke kan de hoge tempo’s prima aan, maar ik weet zeker dat ze vele malen sterker wordt van langzame lange duurlopen. Ik weet ook zeker dat ze dat niet gelooft en net als ik in het begin, een waanzinnig dom idee vindt! Voorlopig hou ik het zo, anders haalt ze me moeiteloos in op de marathon! Nynke gaat in Rotterdam weer de 42,2 kilometer-uitdaging aan.
10 Kilometer weer ruim binnen een uur (58 minuten), maar het doet mij niet veel meer. De route was op en Nynkes middagpauze ook, maar onze gespreksstof eigenlijk nog lang niet. Ik hoop dat we nog een keer een vervolgafspraak kunnen maken. Want ik wil nog weten waarom ze zich zo noemt op het forum, of ze een keer mee rond het Naardermeer wil lopen, hoe ze zo slank blijft, wanneer ze denkt te promoveren, of ze nog sportieve familie heeft en of ze nog wil trouwen met haar Running Junkie. Ik ga niet met haar meelopen in Rotterdam op de marathon, maar ik gun het haar van ganser harte dat ze onder de 4 uur komt.

Comments are closed.