browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Zenuwen wegdribbelen met Vincent

Posted by on 13 December 2015

Vanmiddag moet het jongetje optreden met zijn keyboard. Hij heeft veel geoefend en speelt het muziekstuk van The Shadows alsof de Shadows er zelf bij zijn, zo goed. Door dit optreden gaat de Crosscupwedstrijd op het Almeerderstrand aan ons voorbij. Opeens komen de zenuwen opzetten. En wat doe je dan? Hardloopkleertjes aan en naar de Albert Heijn voor broodjes! Met een omweg natuurlijk….
En zo lopen moeder en kind om tien uur door het park te rennen. Kind verteld honderduit over zijn droom, over auto’s en waarom we toch zo ver omlopen naar de Albert Heijn. Intussen warmen we op en bij het Oostvaarderscentrum kunnen de handschoentjes in mama’s onafscheidelijke rugzakje. Al rennend hebben we tijd voor een run-selfie. En dan trappelen we door de modder over het frans-verapad, waarbij we genieten van de ganzen en het ruime uitzicht. Het jongetje hoopt op een trein, maar die rijden er dit weekend niet veel! We komen een runner tegen in korte broek en t-shirt. Ik wil het jongetje voor het eerst 5 kilometer aan 1 stuk door laten rennen, maar dat weet hij nog niet. Hij rent gewoon verder. Mijn hartslagmeter slaat op hol. En dan komt die ene stoptrein van het uur voorbij! In zijn hoofd maakt Vincent wel acht foto’s en de beste stuurt hij door naar mij. In gedachten. Met elke stap wordt de stress minder; keyboardspelen komt straks wel weer. Nu gaan we de brug over en we blijven maar hardlopen. Het kleine jongentje versnelt zelfs, want dan is hij eerder boven! Nu komen we een runner tegen die van top tot teen juist ingepakt is! We gaan over het pad met de streepjes en elke meter wordt afgeteld. Bij het tennisveld komen we een hele groep bootcampers tegen die ons geweldig sportief vinden. Ik durf niet te zeggen dat dit kleintje al bijna 5 kilometer heeft gerend… Dan vallen er vast een paar dames flauw van verbazing! Bij de Albert Heijn is het een feit: 5 kilometer binnen 34 minuten. Het geklets is er niks minder om geworden en we kunnen eindelijk de broodjes gaan kopen. We zijn allebei amper moe, maar van zenuwen hebben wij de komende uren ook geen last meer! Met een goede douche en andere kleertjes toveren we het jongetje om tot een prachtig artiest en van een klein atleet wordt het moeiteloos een super muzikant!

Comments are closed.