browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Yo Harry!

Posted by on 17 February 2016

Het was mijn beste training niet. Verre, verre van. Dat lag niet aan jouw trainerscapaciteiten hoor! Integendeel: het was hartstikke goed wat je bedacht had voor zo’n onverwachte grote en gemêleerde groep. Terwijl je op het laatste moment hoorde dat je er alleen voor stond. Ik heb heus lekker mee-geloopschoold en mee de kou getrotseerd bij het lange inlopen. Zelf vond ik het supergoed om die loopscholingsoefeningen te herhalen aan het einde van de les. Wat een hels verschil! Dat kan ook komen omdat ik toen echt last van mijn voet had en nauwelijks de uitvoering kon bijhouden van vermoeidheid.
Nee hoor, Harry, dat dit voor mij een rot-training was, lag niet aan jouw. Je hebt zelfs vriendelijk gevraagd hoe het met mijn trainingen ging, maar ik was daar totaal niet mee bezig. De afgelopen week zat ik in een emotionele rollercoaster en ik was aan het einde van de training zo hondsmoe, dat ik me nauwelijks fitter voelde dan aan het einde van een ultraloop (ook al heb ik dat nog nooit gedaan: ik denk dat het zo voelt als ik me voelde). Het lijkt me sterk dat het komt van 5 keer dat ‘bruggetje’ op en af rennen in een paar tempo’s. Dat heb ik al zo vaak gedaan en in zwaardere omstandigheden ook tegen wind en regen in; maar vandaag viel het me lood- en loodzwaar. Je hebt me er ergens in de training ook heel fijn opgewezen dat ik mezelf zo klein maakte, dat ik mijn armen meer mee mocht bewegen. Daarmee ging ik de laatste keren veel soepeler en rechterop naar boven in het hoogste tempo, maar het koste me moeite om me niet kleintjes te voelen. Bedankt voor de eye-opener: want dat was het wel, dat ik me klein en opgesloten voelde en blijkbaar loop ik dan ook zo. Grappige wetenschap.
Ach Harry, ondanks dat ik niks heb genoten van je training heb ik wel erg veel geleerd! Iets wat ik wel al wist, maar nog maar eens aan den lijve moest ondervinden: als ik in mijn hoofd druk ben en veel te verwerken heb, dan is hardlopen zwaarder voor me. Dus als ik op 1 maart begin met werken, dan is het volkomen irreëel om op 5 maart een PR te willen lopen op het F1Circuit. Ik ben blij dat ik dat nu alvast heb geleerd, waarvoor dank. En om terug te komen op je vraag: de rest van de trainingen gaat gelukkig een stuk beter!
Groeten Anke

Comments are closed.