browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Franse (slag) loopjes

Posted by on 11 June 2017

maandag 5 juni: De laatste dag in Nederland voor we op vakantie gaan naar Eurodisney. Het is een vrije Pinksterdag. En ik slaap weinig. Er ‘moet’ zoveel nog “eventjes” geregeld worden…. Omdat ik weinig slaap, is het eigenlijk onverantwoord om alleen te gaan fietsen. Het zou zelfs wat gevaarlijk kunnen zijn. Dus neem ik mijn kleine Held mee. Ik kon me moeilijk aan de opdracht houden; mijn hart kon niet zo hard… hihi. De bedoeling was om na het infietsen stukken te versnellen, maar het zat er niet aan vandaag. Vincent reed achter me tegen de wind in. We waren op weg naar ijssalon Mariola in Almere Haven, maar we moesten zo ver om in verband met allemaal afsluitingen! We zijn het Weerwater rondgefietst. Uiteindelijk na een uur nog drie ‘wedstrijdjes’ gedaan waarbij Vincent bijhouden lastig was ? ik “won” er maar 1! Sprintjes trekken kan ie.
En toen zijn we SAAMPJES meteen door gaan hardlopen. Twee kilometer “maar”. Voor die kleine beentjes van Vincent een heel eind. Elke keer als ik het woord IJspressie zei, ging hij weer harder. Zoals hoort bij Vincent: alles ongeveer even hard gelopen op tien kilometer per uur. IJS_IJS_IJS…..
6 juni: “vrij” Op een 8 kilometer wandeling door EuroDisney na! Zelfs een heel klein stukje gesprint om zo snel mogelijk te schuilven voor een enorme hoosbui.
7 juni: En nog een dag “niets”. Een wandeling van bijna drie kilometer naar het winkeltje en een hele dag door Eurodisney sjouwen en ‘s avonds dan wel met hardloopkleren aan zitten als de stroom uitvalt: nee, het kwam er gewoon niet van! Toen de stroom het weer deed, was het donker.
8 juni: ‘s Morgens vroeg opgestaan om te gaan hardlopen. Voor acht uur ben ik al en voyage. Enfin! Course par tout le ‘trails’ du Davy Crockett parque. Le plan: 15 minutes tres lente, 15 minutes lente et 15 minutes rythme normal. Il était au début. Il a bien. Pas trés bon, mais á-la… Il était amusant! J’ai pris du pain. A la petit supermarché. Il était calme. Partout dans la parque. Il n’a pas été rapide. Pas non plus dans la zone trois. Huit kilometres et cirque-cinq minutes plus tard, j’étais a la cabin. Met stokbrood. Op voor een nieuwe, lange en enerverende Disneydag!
9 juni: Na (weer) een korte nacht, begin ik de dag met een wandeling naar het winkeltje voor vers stokbrood. ‘s Morgens zijn we in het Disneypark. ‘s Middags doen we rustige dingen. En gaan we terug naar Le Cabin. Vanavond wordt het laat, dus we houden een korte siësta. Les hommes pour se reposer. Sur le banc. Je suis tune heure ‘en course’. Il est tres chaud et étouffant. Le plan est une heure en zone 1, avec une pair “versnellingen”. Je fais sur le chemin extra la ‘trails’. Il est avec difficulté. La form de la route est tres agréable! Je dois aller aux toilettes. Voila pourqoui je ne fais pas tout les dix kilometres. Apres soixante minutes et 9,8 c’est fini. J’ai faim! Door voor de JediBurgers! Voor de laatste keer een prachtige avondvoorstelling!

10 juni: voor de laatste keer door het Disneypark en naar huis rijden. opruimen en bijkomen. Ik haal de bewegingsdoelen van mijn horloge wel, maar in sporten heb ik vandaag geen zin! Ik doe mee aan een mid-year-streak: elke dag bewegen. Ik vind het niet écht, maar het telt wel mee:  tien kilometer wandelen voor de lol door het Disneypark.

11 juni: Weer thuis en tijd voor het laatste hardlooprondje van de week. Ik heb er wat mee geschoven deze dagen. En nu staat er nog een uurtje open: 45 minuten in een lage zone, gevolgd door 15 minuten intervallen. De lage zone is trahhaag. Mijn hart gaat elke keer te hard! En dan moet ik inhouden. Vloeken. Hart op hol. Anke on hold. Ik geniet er geen moment van! Ook de intervallen zijn k*t. In 30 seconden haal ik de hoge zone 4 niet en in de minuut rust daarna krijg ik de hartslag niet terug naar de lage zone 1. Ik scheld op de trainer, vervloek de opdracht, baal van het warme weer en vind er niets leuks aan. 9 kilometer kunnen wel 66 vervloekte minuten duren….

Al met al heb ik deze RUST week 'slechts' 4,5 uur getraind.
Serieus getraind dan. In touw geweest absoluut wel.
Uitgerust niet, maar genoten des te meer!

Comments are closed.