browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Rondje Fort Vuren

Posted by on 31 January 2016

PJ, met wie ik De Run 4Water op 1 november liep bij Soesterberg (Run4Water), is door ziekte letterlijk wat stil komen te staan. Dat is jammer, want hij is goed op weg naar de 10 kilometer. Ik wilde al een tijdje best graag eens kijken hoe het daar aan de rivier hardlopen is, dus aan dit zondagmiddagbezoek kon een klein rondje hardlopen niet ontbreken! Tempo van PJ. Ik had mijn nieuwe lange broek aan en mijn nieuwe felgele t-shirt. Daar overheen was een regenjasje helaas wel onmisbaar.
We deden eerst een beetje warming-up en ik holde heel hard de dijk op. Het was somber weer. Op de dijk liep ik te kwebbelen, zodat PJ zich alleen maar bezig hoefde te houden met hardlopen en ademhalen. Hij probeerde het tempo er best in te houden en hield dapper vol. We liepen om het fort heen. We kennen elkaar al jaren en nog nooit ben ik bij het fort op nog geen 2 kilometer van PJ’s huis geweest! Het ziet er stoer uit. We verlaten de dijk alweer. Voor mij is dit echt een mini-rondje, maar ik besef en hoop dat het voor PJ een nieuw begin is om de weg naar de tien kilometer weer op te pakken.
Als we op het fietspad langs de grote weg komen en van Zuid-Holland weer Gelderland inlopen, dan moet PJ even op adem komen in wandeltempo. Ik jog heel langzaam door. Dat is ook wel eens heel erg leuk; met een hartslag dik onder de 130 hardloopbewegingen maken! Ondertussen kwebbel ik maar verder. PJ rent nog een stuk verder en we zijn alweer terug in het dorp. Van deze kilometers word ik niet moe en dat ik nat ben komt enkel door de miezerigen. Maar met deze drieƫneenhalve kilometer komt het maandtotaal op 160 uit en dat is wel een mooi begin van 2016!

Comments are closed.