browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Fietsen, wandelen en rennen!

Posted by on 8 June 2016

Rondje fietsen 1


Afgelopen zondag fietste ik. Tegen de wind in. Over de dijk! Terwijl ik toch wist waar de wind vandaan kwam, want Vincent had tegen die wind in zijn triatlon voltooid. Lekker even zelf doorfietsen. Dat is soms zo nodig en zo prettig!
En toen kwam de wandelvierdaagse. Sloffen. Sjokken. Hobbelen. Herrie. En nog meer traagheid. Ik vind het verschrikkelijk! Zingende, schreeuwende, rennende kinderen. En alsof dat nodig is een pauze op de koop toe. Rob en ik namen extra rondjes om even uit de herrie en de drukte te zijn.Maakt van de 5 kilometer 5,7 kilometer. En op en neer naar school ook lopend. Gelukkig was het goed weer, maar mijn ding wordt het niet! Ik doe het voor een voorop huppelend kind dat luidkeels meezingt en zichtbaar geniet (ook de dag na zijn eerste triathlon)

Rondje fietsen 2


Dinsdag was ik het zo zat dat ik weer ging fietsen.  Na die 5 kilometer wandelen die er voor ons 5,5 werden. Met een gemiddelde van 15 minuten per kilometer. Ik hield mijn hartslag bij het fietsen in zone 1 en zone 0. Gewoon lekker een beetje rondtrappen. Niets meer, niets minder.

Rust bij de post van gister!


Woensdag liepen we hetzelfde rondje van 5 kilometer als op maandag, maar dan tegen de klok in. Ik liep lekker te kletsen en we maakten geen extra ommetjes, maar moe word ik daar niet van. 5 Kwartier over 5 kilometer, exclusief de pauze: dat moet toch anders kunnen?!

Rust bij de drukbezochte post van twee uur geleden...


Dus plak ik de twee rondjes achter elkaar en wil ik die, inclusief onze eigen extra ommetjes over de onverharde paden, graag ook  binnen 5 kwartier afronden. Deze keer liet ik me begeleiden door mijn eigen hardloopmuziek. Mijn eigen tempo. Geen posten onderweg, niemand die voor je voeten loopt. Even ontspannen! Nou ja, het hoofd mag even leeg, de benen daarentegen gaan in volle galop! Alle kilometertijden onder de 6 minuten: ik ga het halen binnen 5 kwartier. Makkie. Tussen kilometer 9 en 10 passeer ik de school. Daar herinneren slechts de vlaggetjes aan de avondvierdaagse. Ik loop de tien kilometer binnen het uur. De laatste kilometer ga ik een stuk langzamer, maar na 1 uur en 7 minuten ben ik echt weer thuis. Mijn gemiddelde tempo van 5:58 per kilometer op meer dan de helft sneller als het gesjok en gewandel van dag 4 met zijn 16:38! Maar ik werd niet begeleid door een drumband…

Comments are closed.