browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Lopen op Kos 4

Posted by on 17 June 2016

6u30: Ik lig al een tijdje wakker. Van het gehoest, van de bovenburen. Omdat ik moet plassen. Eigenlijk heb ik pas 6 uurtjes geslapen.
6u40: Ik sta op en ga plassen. Ik pak de spullen die klaarliggen en ik ga gelijk maar hardlopen.
6u55: Ingesmeerd en voorzien van water ga ik onderweg. De schoonmakers zijn al aan de gang, de buurvrouw is al op.
7u00: Ik ren het eerste stukje over het strand. Inmiddels bijna bekend! Na 1 km kom ik op de verharde weg. Rechtsaf richting Tigaki.
7u05: Het is nu al warm met 22 graden. Ik drink vanaf de eerste kilometer. Het ruikt heerlijk naar gras en hooi. De geur van ontwaken in een warm land.
7u15: Ik kom voorbij het punt waar ik eerder ben omgedraaid. Vanaf nu kan ik om me heen kijken. Heel soms passeert me een auto. Of een scootertje.
7u20: Appartementen. De meeste Grieken zijn al aan het werk.
7u25: Langs het strand, het geluid van de zee. Hier ruik je het zout. Ziltig. Hardloper! Geen van allen water bij zich, wel een muziekje en een kek pakje. Recreanten.
7u30: Allemaal parasolletjes. Commercieel hoor. Visserbootje. Ik blijf rennen de eerste 5 kilometer. Zwaar,maar ik ga door nu. Het is echt al warm zeg.
7u31: 5 kilometer in 35 minuten. En nu? Ren ik door dus. Het ruikt naar bier en rook of vuur: ik zie niet in waarvan. Ik ga tot het zoutmeer. Nog twee hardloopsters.
7u35: Verlaten gebouwtjes en onverharde weg. Ik ben bij het meer. Het is groot en spiegelt mooi.
7u40: Ik ga lekker lopen om foto’s te maken. Rond haal ik toch niet. Ik moet straks weer terug. Hagedisje. Het ruikt naar hei, warmte die opstijgt.
7u42: De hardloopsters rekken. Ik loop de landtong in. Het stinkt naar stilstaand water. De spiegeling is geweldig.
7u45: Langzame kilometer 6. Lekker belangrijk. Ik drink maar door en kijk goed om me heen. Het is niet heel erg prachtig. Ik maak foto’s van alles wat me opvalt. Het kapelletje, het doorkijkje op het strand, het bootje tegen de zon in. Dan nog maar een langzame kilometer.
7u55: Ik loop lekker te genieten, al is Tigaki niks mooi of speciaal. Tegen de zon in is zo mogelijk nog heter. Het is intussen ook 25 graden geworden.
8u00: hardloper, hardlopers, hardloper. 1 Met water en 1 die het niet nodig lijkt te hebben omdat dat geen amateur is. Tigaki is dadelijk voorbij en dan nog 2 of 3 kilometer. Ik zou ze ook kunnen wandelen. Theoretisch.
8u05: 10 kilometer in 1 uur en 12 minuten. Ik ga de anderhalf uur halen! En de 12 kilometer waarschijnlijk ook net wel.
8u10: De laatste kilometers blijf ik zoveel mogelijk hardlopen. Het ruikt naar de scootertjes die gepasseerd zijn. De zon is zo vreselijk fel. Ik blijf zo goed mogelijk rennen, maar het valt niet mee.
8u15: Ik ga zelfs terug langs het strand. Inmiddels is toch alweer 27 graden. Te heet voor mij. Veel te heet. Ik drup leeg. Ik drink me suf.
8u20: Ik moet naar het toilet. Nog een klein stukje… Maar blijven rennen zie ik niet zitten, dus ik pik de wandelpas op. Kan het mij schelen voor die laatste kilometer!
8u27: Weer terug op het park, na precies 12 kilometer. Het ruikt naar eten. Ik ben oververhit, vuurrood en wil koelte!
8u45: Koude douche (na het toiletbezoek) Ik stink! 12 Kilometer in anderhalf uur klinkt niet erg snel en dat was het ook niet. Maar het was mij echt genoeg! Ik ben geen warmweerloper. De gemiddelde hartfrequentie is op 138 blijven steken. Ik heb warempel bijna twee liter gedronken onderweg.
9u15: Ontbijt met lekkere toetjes!

Comments are closed.