browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

2023 – 09

Posted by on 2 April 2023

Er zijn een aantal blogs die nog niet af zijn, want mijn foto’s doen moeilijk en die moet ik nu helemaal gaan uitzoeken. Je houdt het tegoed! Om kort te gaan: ik heb in maart een andere baan gevonden die volledig naar wens is en mijn huidige functie opgezegd. Dat ging gepaard met (heel) veel stress en druk. En dan sport ik niet zo best. Tenminste: dan voelt het niet zo best. En het weer maakte het ook niet makkelijk: maart was vaak kil en regenachtig. Ik heb met (natte) sneeuw gelopen, met nieuwe mensen en ik deed veel koppeltrainingen van binnen fietsen en kort buiten hardlopen. Vincent was weer ziek, Rob daarna en ook mijn moeder ging niet best, wat het sporten met mijn hoofd alleen maar zwaarder maakte. Een hoogtepunt was de trail samen met Joyce door het Spijkbos. Ik heb veel geoefend met fietsen op een hoge cadans. Dat lijkt nu echt te landen. Zwemmen was allemaal wat rust en de bootcamp telt ook als rustdag. Ik heb gelopen met MvdB en met Vincent veel stress weggetrapt. Op 26 maart heb ik ‘zomaar’ de Zandvoor Circuit Run van 16km gelopen.

Qua werk blijft het onrustig en stressvol; ik ga niet voor niks weg en elke dag lijkt dat opnieuw te moeten bewijzen. Ik heb dus niet stilgezeten en de teksten zijn af, maar de blogs zelf hou je tegoed!

27 maart En door…. fietsen, rennen en bootcampen

Massage, craniotherapie, een dag vrij (al heeft de managertrut dat niet door) en daar word ik rustiger van. Maar ook wat slomer. Ik wilde graag buiten fietsen, maar het is zo koud en met die hagel… ik stap snel binnen op. De training doe ik uit mijn hoofd, hoogte-gevoel uit en trappen maar. Niet van harte.

En toen met Vincent Yathzee gespeeld. Ik moest een uur gewoon zone1/2, maar van veel inzet was geen sprake. De cadans wilde niet echt hoog. Ik keek ook niet zo rond, hoewel ik expres Schotland had gekozen. Veel hoogteverschillen, maar door de free ride merkte ik dat niet, maar verlaagde het tempo wel. Ik scoorde wel het KOMshirtje! (Het was niet druk 😉)

Na een uur ging ik zelfstandig 5 keer 30 seconden hele hoge cadans en hard. Een beetje inspanning. Ik moest 20sec, maar dan kon ik het niet uittellen met de minuut pauze 😌 netjes 5 keer gedaan met cadans boven 100/110. Route gehaald, level 30 gehaald en daarna was de zin opperdepop.

Uitfietsen moest 20 minuten, maar het werden er zo’n 8. Na 75 minuten was ik er écht zó klaar mee!! En het eten was klaar. Ik was er niet echt moe van. En de beentjes waren losgedraaid!
De bootcamp stond als ‘optioneel en als je zin hebt’ in het schema, Ik werd geacht te komen 😂 door de bootcampmaster (mijn collega). Grappig, er was een meisje van 25 die gister 10km liep in 58:00 en stuk ging van de spierpijn! Ik liep heel erg rustig in en dat beviel goed. Ik begon heel kalm door het park. In de zon. Gaaf zeg. Ook dat ik kalm kan. Dan naar de vriendelijke fotograaf versnellen, even meelopen en rustig het viaduct op. Verbaasd dat me dit lukt eigenlijk. En kletsend naar het uitzicht punt. Daar oefeningen doen. Ik vind het zo mooi in dit licht! Dan langs de herten rennen. Vond ik echt toppperdetop.

Ik genoot van het loopje in het avondlicht. Met volle teugen!! En zo alweer 4km weggejogd en de vijfde kan dan ook. Verrassend makkelijk. Als het maar leuk is! Maar ik heb wel iets van een splintertje ofzo in de bal van mijn rechtervoet.

Veel nadruk op mijn armen bij de bootcamp. Ik word echt sterker! Wel kil op het end. Naar huis gewandeld.

29 maart. Een koppeltraining op een soort van vrije ochtend, want ik heb overuren te over!

Vond ik best moeilijk: in de kou gaan fietsen en dan op een werkochtend overuren opnemen voor een koppeltraining… beetje schuldgevoel. Maar ja, hop: de fiets op! Wind tegen was echt koud, maar ik fietste me wel warm, op een matig tempo weliswaar. Note to me: verwacht niet teveel. Ik keek gelukkig meer naar de cadans op het fietscomputertje en luisterde muziek. Papa belde, maar het was niet ernstig gelukkig. De korte route door de Noorderplassen en dan de dijk op.

Tempo omhoog, helder weer en genieten maar! Heerlijk, zo’n stille dinsdagochtend. Dan de Oostvaardersplassen rond en op het einde van de dijk; na een uur, blokjes van 2 minuten op hoge cadans en hoog tempo. 2 minuten rust. Op de Knardijk met wind tegen was dat andere koek! Dan is hoog tempo er niet meer bij… even gestopt toen de 5 blokjes klaar waren bij de paarden.

Dan weer op zoek naar de cadans (79/80) en tegen de wind in. 2 uur of 50km of allebei? Ik dronk weer ‘s veel te weinig. Nog een ommetje gemaakt om en de 50km te halen en de twee uur. Cadans van 79 past goed bij mij, 26,7 gemiddeld per uur- hmmm. Koude voeten toen ik thuis kwam!
Jasje uit, andere broek aan en gaan voor 40 minuten hardlopen met 5 tempoblokjes. Het begin ging soepel als altijd. Mijn voeten voelde ik gewoon niet door de kou. IJsklompjes. Na de eerste km wat in gaan houden, want de hartslag liep wat hard op. Onverhard. Ik dacht telkens: ik ga dadelijk s even op een bankje zitten, maar ik liep ze toch elke keer voorbij.

Mijn voeten waren na 3km wat opgewarmd. Is het erg als je de verschillende stadia van ontdooien herkend 😆? Na 4,2km (25 minuten) 100m versnellen op het asfalt en 100m dribbel. Na de eerste keer was het 30sec aftellen. Wel vermoeiend, maar eindelijk weer ‘s iets wat op training leek! Toen nog 1,5km terug hobbelen en dat voelde als ploeteren tegen de wind in en door het park. Toch even de 7km volmaken 😇 mooie trainingsochtend. Ben ik weer klaar voor een middagje met toch wat werk-aangelegenheden. Eigenlijk kunnen ze me niet missen, al weet niet iedereen dat nog 😉
Morgen kan ik niet gaan zwemmen. Dus ik ga deze avond. Om de triatlon op 1 dag maar weer eens vol te maken! Maar (ook nu) zo geengeengeen zin. Maar dan ga ik toch wel, want morgen kan ik dus niet. 300m inzwemmen. Dan 300m om elkaar heen zwemmen alsof iemand een boei is. Daar heb je wat aan! Vond ik geinig. Daarna 100-200-300-400. Om de beurt voorop. Ik dacht na 100 van de 200m het achtje weg te doen, maar dat was een slecht plan. Dus alles met. Lekker puh.

Ik zwom onrustig: qua ademhaling, qua slag,qua beleving. Eigenlijk is baan 2 net iets te min voor me, maar ik vond het prima zo! Ging ik de 400 voorop. Uittellen met ademhaling (100m 1 op 3, 100m 1 op 4) supernette tijd! Daarna nog een keer 50-100-150-200. Ik ging de 200 voor. Ondertussen veel gedronken, wat goed is; een hele bidon leeg!! Daarna nog 100m hard met achtje en 100m zonder achtje, maar dat was lastig met langzame uitzwemmers, dus niet eens zoveel beter dan duur. Toch mooi een triatlon gedaan op 1 dag met 54 kilometer fietsen, 7 kilometer hardlopen en 2300m zwemmen. In de wissel gewerkt en naar de kapper geweest. My personal try 😀

29 en 30 maart: rustdag! en stress-weg-fietsen

Op 29 maart gaan we met Vincent naar een avond voor een school en op een wandeling na met de collega’s doe ik niks sportiefs. Het probleem is dat ik door de stress en onrust op het werk, toch wel het rode doel op de Apple Watch haal.
Op donderdag ben ik ook op kantoor. Stomme manager. En Vincent haalt zijn herkansing wel op, maar slechts met een tiende punt en nu staat hij nog een 5,44. Stomme school. Onrust dus. Veel wind buiten (en binnen ons ook). Lang licht. Wind mee op de dijk. Dan moeten we windkracht 4/5 gebruiken om uit te waaien en af te reageren. Vincent was echt pissed of en die ging er op de dijk vandoor! Afgesproken werk. Ik genoot ook van de zon en de stilte en de roofvogels en Vincent ver voor me. Cadans mhwah, tempo yeey. Liggend vlieg-fietsen. Vincent wacht me op op de Knardijk.

De wind van zij was echt ruk. Akelig en vermoeiend. Maar het snelste te verhelpen door flink te blijven trappen! Tegen de wind in over de Praamweg. Vincent wilde graag voor en ach, dan ben ik de beroerdste niet 😉. Daarna ging hij me uit de wind houden en dan moest ik nog flink aanzetten ☺️ maar… net te doen. Maar hij ging wel hard en na de kleine Praambult iets té voor deze ouwe (en minder boze) moeke. Het leek wel steeds harder te waaien! Ik deed ook een stukje voor. Eventjes lekker. Het Kottetbos langs viel niet mee. Net geen 30 in een uur. Mijn benen vonden dit zwaar. De Evenaar viel nog evem tegen. 34km volmaken. Ik heb flink doorgefietst voor mijn doen (28,5 gemiddeld) en dat voel ik wel! Een halve plakkerige bidon leeggedronken.

Maar koppelen is koppelen! Rondjes om het park. Plassen, schoenen aan en naar buiten. Het ging wel. De eerste kilometer. Vincent zoefde me voorbij. Maar ik deed mijn eigen best. Ik heb het idee dat mijn hartslag hoger was dan Garmin aangeeft. Tweede rondje storte Vincent in en liep met me mee. Dan moet ik nog iets harder doorzetten, want voor hem is het huppelen. Alhoewel nu even niet. Ik deed nog een rondje, juist omdat het zwaar was en dan even op het end door het park. Buikpijn en steken negerend vastbijten in het tempo en de wil doordrijven. Lang niet gedaan. Pfoe, dat was doorzetten geblazen. Het lukte me net.

3,4km dacht ik te doen; een tiende van het fietsen. Nog meer afvallen, meer interval gaan trainen en hardheid kweken; ik denk dat het wel lukt te zijner tijd. Meteen toch weer dikke 💩 op de wc. Volkoren brood en frikandellen he. Vincents boosheid was halverwege het rennen op, maar dan is ie nog snel 😊

31 maart – trailen met de meiden, een apart gezelschap en met regen.

Met z’n 4en: MV die dit prima kan, MW die te hard wil en die op tijd thuis moet zijn (zonde) en MP waarvan ik niet weet wat ze kan en dat vond ik niks. Nog nooit getraild en dan beginnen met 18km in 2 uur?! Ze snappen er niks van! En dan regen. Ik verheug me hier echt niet op. Maar ik ga m’n eigen ding doen en dat is voeding en rust. Ik rij en heb de route, dus ze moeten wel met mij mee! Ik ben de enige in korte broek met regenjasje. Meteen maar natte voeten halen. De hei oversteken en de brug over. Ik merk dat het me gaat lukken. Al achter de camping wandelen om te voeden. Ik dan, de rest hoeft dat niet. Zucht. Vind ik geweldig, die mensen die op water lopen. NOT.

MP zou een goede trailster zijn en is een leuk mens, maar nu loopt ze enkel asfalt en hard. De Bantamberg, Het Capitooltje, de brugjes, ‘s Graveland.

De regen valt mee en koud is het sowieso niet. Ik drink keurig water met 50gr maltodext. Primadeprima! Nergens last van gehad! Ik dwaal 1 keer. Vinden ze leuk zelfs.

Tempo is laag. Ik sla de plaspauze over! Hoef ik niet. Weer bruggen en Spanderswoud en langs het huis. Ik klets mee en vind het nog leuk ook!

Na een kilometer of 12 krijgt MP het al moeilijker, logisch. Said so! Ik geniet van de rodondendrons.

MP slaat het blokje via het grotje over. En daar krijgen we een bui over ons heen! Later in het H’sumse stukje Spanderswoud nog ‘s. Ik ga eigenlijk supergoed en best soepel. Dan krijgt Manon wat haast en MP moet dan weer vaak wandelen. Said so part II. Ik wil 18km halen. Er is zelfs heel even schaduw! Ik ren de hele natuurbrug. Solo dan in 6:16. De hei nog over en ik klets MP er doorheen met geocaches. Leuke vrouw, maar dit was wat too much voor d’r. Rustig omkleden naast de auto. Niet in de bosjes geweest!!! Bijna genoeg gedronken (half flaske te weinig) en ik vond het tof. 👌🏼

Daarna vliegt de dag in nog hogere vaart door: ik heb net tijd thuis om te douchen en daarna moet ik door de regen autorijden, Vincent halen en file doorstaan en mijn zus halen en de gourmet voorbereiden en gourmetten met zijn allen en even opruimen en daarna weer naar huis rijden. Ik word moe van zo’n middag 🙂
Dat was de maand maart: ‘slechts’ 158 kilometer hardgelopen, 500 kilometer gefietst (maar dat kan ook wat minder zijn omdat er dingen dubbel telden) en 13,5 kilometer gezwommen. 39 Kilometer wandelen en 4 uur bootcampen. Daar moet ik het mee doen!

1 April. Zwemmen en Rennen

Geen zin geen zin geen zin.
Ik ben moe, heb slecht geslapen, ik wil op de bank onder het dekentje liggen en niks niks niks doen.
Vincent heeft ook geen zin. Dus we gaan toch maar.
300tjes. Ik begin zonder hulpmiddelen. Achach.
Daarna 300 met achtje. Achja.
Daarna 300 met achtje en paddles. Ach, dat gaat wel.
Daarna 300 alleen met paddles. Achjee.
Daarna 300 met achtje. Ach.
Tot slot nog 300 zonder hulpmiddelen. Achneetoch.
Telt Garmin 2 keer 275 ipv 300 gotverd.

Nog steeds geen zin en blij dat ik weg kan.
Maar ach; ik heb het wel gedáán.

En dan hardlopen
Intervallen
Wind-tervallen
Water-vallen
(Niet) mee-ge-vallen
(Jan vraagt of strava of be-vallen erger is 😊)

Ik vroeg het me af of het zou lukken omdat ik gister nog 18km deed, maar fietsen was het echt te slecht weer voor en morgen wordt het beter. Dan maar omruilen. En dan later op de dag, dat komt beter uit met eten, buien en wat meer tijd na de vorige loop. Dus kwart voor 7 de deur uit met een muziekje op en geleegde darmen. Inlopen gaat lekker, 5km op rustig tempo bevalt me. Dat is nog spelen met de wind. Dan zone 3 in op de dijk met wind mee! Lijkt makkelijker dan het is, want ik haal zone 3 niet! Te laag, door vermoeidheid.

Tegen de wind in met een dikke bui is even super-niet-leuk. He, ze maken het verbindingspad af! Dan tussen de bomen valt de wind mee en mag ik rusten terwijl ik nat word. Dan een blokje om. Wind mee okay, wind tegen errug heavy. Ik kom in zone 3 hoor! Het is aftellen en doordrammen.10km binnen uur. Een kilometer rust is zo welkom. Dan nog 1 keer 2km hard en het viaduct over en de Bontekoestraat door. Het is trekken en vechten. Tegen mij en mijn grens. Ik wil bij de AH langs, maar in de rustkilometer moet ik toch nodig opeens! Ik heb niks gedronken, niks niet gerend tot dan toe en nu moet ik wandelen. Ik maak toch de 14km vol en dan gelijk de plee op. Het is me wel gezegend. Ik kan dit dus.

2 April Fietsen en kort koppelloopje

Ik ben vandaag na 32 dagen wachten ongesteld geworden, sinds ik zwanger was heeft het nooit meer zo lang geduurd. Dat ging wel met de nodige krampen over de hele dag. Vervelend, want het kan nu elke periode duren tussen de 16 en 32 dagen. 🙁 Het is onvoorspelbaar geworden. Maar vandaag geeft het rust. Dat verklaart de vermoeidheid van gisteren. Al is het niet handig met fietsen, in het zonnetje met windkracht 4/5 en met een vriendin. Die vriendin fietst normaal toch wel iets minder hard, maar ze had er de sokken in voor haar eerste ritje dit jaar! Tegen de wind in begonnen, lekker vers in de energie en zij nam de kop door het bos. Ik hield de cadans hoog. Bleek dat we op de Knardijk pas echt wind tegen hadden en die nam ik voor mijn rekening! Mij viel het enigszins mee. En toen op de Oostvaardersdijk lekker wind mee. Maar samen ga je dan toch iets minder hard en hebben we gekletst.

Het is er toch wel mooi zo in de zon. Zij ging eraf na de Oostvaardersplassen en ik ging nog verder solo. Dat was wind mee erg prettig, maar wind tegen vond ik dat minder leuk 😉 Vooral op het laatst door de stad. Ik dacht: ik ga bij de bloesems langs, maar daar was het wel heel erg druk en ongeschikt voor een racefietser.

Ik had maar 2 uur de tijd eigenlijk voordat de Picnic kwam, dus die maakte ik vol met een ommetje en gemiddeld 26km/u: dat was het voor vandaag qua fietsen en toen was de Picnic er nog niet en kon ik er 2 km hardlopen achter aan koppelen; zo’n beetje in rondjes om het huis.

Dan heb ik 50km hardgelopen deze week! Ik vind dat ik een mooie week heb gedaan met bijna 170km fietsen, 50km hardlopen en 4km zwemmen en nog wat wandelen en bootcamp. Fijn dat dat eindelijk weer eens een keer lukte en dat het goed voelde!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five + 4 =