browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

2023-10

Posted by on 10 April 2023

3 April. Bootcamp

Ik deed eerst bijna 3km lekker heel heel rustig solo. Toen ging ‘k met J mee en die had wandelpauzes nodig. Vond ik niks erg. We gingen lekker door het bos slingeren. Ik vond de hertjes leuk, het licht, het bos. Dan oefeningen doen en met Jose weer teruglopen. Ik waardeer iedereen die een beetje wil hardlopen, ook al is dat nog niet eens 5km. Ik liep op hrt laatst een stukje alleen tussen de geurende bloesems door. Het gaat niet om snel.

De bootcamp goed en zorgvuldig meegedaan. Ook en vooral met de buikspieren. Het went. Ik snap de oefeningen en de andere luitjes. Ik vind dit tijdstip gaaf. Zo qua einde van de dag.

En heel rustig terug gerend en vooral enorm genoten van het prachtige licht!

4 April. Fietsen in blokken, maar het was ‘m niet helemaal.

Het lukte door de omstandigheden buiten elke keer allemaal net niet binnen de hartslagzone of het tempo of qua wegdek of qua wind of tegenliggers. Maar ik deed mijn best. Volgens de opdracht. Fotootje onderweg. Verwondering om dingen. Nou dat. En niets meer of minder.

Het was m gewoon niet helemaal. Ook niet ‘helemaal niet’ of verkeerd, maar ook niet helemaal goed. Een half uurtje infietsen was erg lekker. Behalve die idioot die mij met 30+km per uur inhaalde op zijn oude
racefiets (jonge knul) met koptelefoon op en ZONDER HELM. Superloser. Ik haalde hem in het eerste blok in en toen moest ie natuurlijk nóg harder. 😵‍💫 ik stopte in de rust maar even voor een fotootje. Weg met die mislukkeling.

Helemaal in zone 4 komen viel niet mee. En toen haalde ik de 5 minuten n het volgende blokje net niet want ik moest oversteken. Blokje 3 tegen de wind in over een hobbelig fietspad ook net niet zone4. Blokje 4 dan. Weg opgebroken, omkeren. Verre van zone 4 of lekker doortrappen. Blokje 5 door de stad heen dan vanwege de omweg. Zucht. Ook niet. Ik dronk wel behoorlijk goed. Tegen de wind in langs de Noorderplassen was niet eens leuk! En dan blokje 6 langs de Vaart. Met drukte en wandelaars. Ik besloot maar gewoon alles op blokje 7 te gooien, maar ook dat was langs de Vaart (wel even lekker rustig) en de brug over. Ook niet super. Toen rustig uitfietsen, want ik was wel enigszins overprikkeld. Even gestopt bij de bloesems.

Ik had het al lang niet meer koud. In het begin wel even. Ik maakte 40km vol en daarna ook nog precies netjes de trainingstijd. En de bidon was leeg. Gemiddeld 26,4. Was het ook al niet helemaal.

5 April Wandelen – ouderwets saampjes

Heerlijk om weer ‘s een keer samen met Rob te wandelen terwijl Vincent op de baan holt. Mooie kleuren, lekker weer. Lekker de tijd voor een flink stuk stappen.

6 April. Op deze donderdag een lang en stuitend telefoongesprek met een collega (deze werkellende houdt nog 2 weken aan!) laat eten en vermoeid tot en met, dus het zwemmen uitgesteld naar vrijdag: meer tijd in het zwembad in plaats van een uurtje waar ik voor moet haasten. Het is toch al zo’n rommeltje met mijn schema en daar kan ik NIET tegen.

7 April Doe weer ‘s drie sporten op 1 dag. Hardlopen – zwemmen – fietsen over de dag verdelen.

hardlopen: Dit staat er op het schema: 30min ontspannen duurtempo Z1 en Z2 | 6x 20sec licht versnellen R=40sec dribbeltje | 10min ontspannen duurtempo Z2. Geen idee van route, geen idee over het weer, geen muziek, supersaai gewoon. Lekker in een sloompjes ritme en bij het inlopen net geen 5km in een half uur.

Tempo van 20 seconden ging wel prima. Goed vol te houden. 40sec rust is dan zelfs wat lang. Jammer dat ik daarna toch flink moest schijten weer. Echt een dikke hoop. Lijkt het toch aan het loopritme en de schokbelasting te liggen. Rustig kalmpjes uitlopen. Het tempo in zone 2 net onder de 6:00 begint alweer de goede kant op te gaan.

Later op de middag zwemmen:

Annemarie had een training voor mij gemaakt en die stond op mijn bidon. Ik kwam R tegen door mijn Trispiration jasje. Ik- aan het kletsen! Inzwemmen 3x 200m en ik dacht nog: dit is ‘m niet vandaag. Ademhaling liep niet soepel. 1 op 4 dan. Dan 5 keer 100 met paddles: 1, 3 en 5 ook met pb. Schoot lekker op. Toen alleen nog hele snelle mensen in de baan en ik verhuisde. 10×50 hard. Zonder pb! Even uit de comfortzone! Rare Garmin vindt tellen moeilijker dan ik vandaag. De pauze hangt af van de andere mensen in de baan: dat je niet op ze vastzwemt zeg maar. Ging 1 keer mis. Daarna 8 keer 50: 25 sprint, 25 rustig terug. Vermoeidheid ging meetellen dus ik nam de 5de en 6de keer de pb mee en vond dat eigenlijk toch ook weer ‘vals’. Daarna een tijdje met R gekletst in de baan! Toen 200m uitzwemmen met pb en daarna 200m zonder pb en zonder zin, maar op wilskracht. Ik vond het mooi zo.

En dan nog fietsen. Die staat voor zondag op het programma, maar dan gaat het me dus niet lukken. Dus ik heb m op de vrijdag meegepakt om lekker 3 sporten op 1 dag te doen. Yathzee spelend en me niet uitermate inspannend, zoals ik de hele dag niet écht heb gedaan op 10x50m zwemmen na. IBinnen vanwege het gedruil buiten. Yathzee spelen met Vincent. 2 van de 3 keer winnen. Eigenlijk had ik na 13 minuten al geen zin meer in fietsen. Is er dan ook een 12 minuten regel?! Maar ja, Anke is anke en die heeft een uur in haar hoofd, dus het uur komt er.

Lekker door de Makuri Islands waar het rustig is. Hoge cadans. Op het einde ‘de route’ zoeken door de virtuele stad naar het beginpunt was een leuke afleiding.

Het was een rare dag: poes is suf van haar sterilisatie en ik doe de suf mee, Vincent werkt bij de tijdrit mee, Rob is superdruk op het werk en ik doe alle was. Terwijl ik dus eigenlijk nergens zin in heb. Check. Done.

8 April. Doen we nog een keer: alle sporten op 1 dag.

Vroeg opstaan (en dan bedoel ik écht vroeg, want Vincent moet om half 8 al in Almere Haven zijn) Dan kan ik ontbijten en daarna ga ik voor 2,5/3 uur fietsen. Er zat niet zoveel kracht in. In mij. Desalniettemin heb ik lekker gefietst. Kil&stil. Ik kon zelf goed op cadans en tempo (zwakjes) letten met muziek op. Keurig elke 20min gedronken.

Naar de tijdrit toe gefietst en V en de andere helden. Zat er 27km op. Dames uitgezwaaid. Toen samen met SG het Rondje Gooimeer. Dan ben ik bezig met kletsen en niet meer met voeding, tempo of cadans. Het was overal druk en onrustig, niks voor mij; zoveel prikkels en opletten en zon tegen en stoppen en praten tegelijk. Maar ik heb me dapper en kalm gedragen! Want genieten kan ik dan wel!Lekker zonnig mooi weertje. Wel druk, zeker in Naarden Vesting. Vind ik zo moeilijk! Dan de ongelijke fietspaden. Ik overtrof mezelf echt door hard naar beneden te fietsen want dat vind ik echt heel erg eng dat je dan zo op je qui vive moet zijn. Veel stukjes kende ik doordat ik er ooit hardlopend ben geweest. Ik had wel door dat het tempo niet heel hoog was maar dat vond ik fijn. Bij Bruis zijn we thee gaan drinken. SG is vriendelijk en makkelijk gezelschap. Goed te verstaan en te volgen en mooi op mijn sterkte.

Na de nieuwe fietsbrug kreeg ik het wat zwaar door te weinig drinken/voeding. Het stukje alleen over de Ibisweg was het minst leuk! Ik maakte 70km vol op een lager gemiddelde, maar het was een echte duurrit. Had nog uren doorgekund, maar dit was meer dan zat. Na 2,5 uur was ik moe en toch weer te weinig gevoed. Ik vond het wel mooi zo. Weinig tempo, te lage cadans en slecht gevoed, maar wel genoten, leuk gehad en lang gefietst.

En dan zwemmen om 17:00 uur bij de tva.

250m inzwemmen
Alles met pb vandaag. In baan 1. Vanwege de sfeer en de drukte. Alles voorop. Met GN achter me. Voor de andere 2 wat heftig, maar die pakten hun eigen tempo gelukkig.
5×100 50 hard, 50 rustig. P15
10×50 25 hard, 25 rustig. P10
2×250: 100 hard, 100 rustig, 25 sprint, 25 rug
3×150 50 hard, 100 rustig. De laatste 100 hard, 100 rustig gedaan samen met GN om ook op 500 blok uit te komen.
Toen nog 100 uitzwemmen. Maar of ik nou mijn best doe of dat het rustig aanvoelt: 100m zit rond de 2’
Ik ben fysiek intussen wel moe. Van vroeg opstaan en behoorlijk wat sport al twee weken lang. Wat geen reden is om op te geven of over te slaan.

Vincent kwam thuis van een lange en hele drukke stagedag bij de Tijdrit Almere en ik zei: zullen we even gaan rennen en hij zei ‘ja’! Even door alle vermoeidheid heen, van ons beide. Hij nog op adrenaline en vol verhalen, ik op het laatste restje wilskracht. In het donker.

Het viel me niet mee, maar mijn benen doen het nog steeds wel een beetje. Mijn darmen helaas ook, dus ik stuur Vincent op zijn eigen tempo nog even vooruit. Toch weer alle drie de sporten gedaan op 1 dag 😀

9 April. Hardlopen samen met Joyce. Traag tempo hoeft helemaal niet gemakkelijk te zijn!

Jyce is erg moe, dus we schalen af naar 15km. Dat vind ik niet zo erg. De kracht mist een beetje. Gewoon rustig aan doen en genieten van de stilte op de vroege paasochtend. Een beetje slingeren, geen moeite doen. Het komt uit mijn tenen deze keer. Op naar wisselzone Wilkes 🙂

Het ging gewoon niet gemakkelijk. Helaas. De darmen zeuren, al is het niet echt pijnlijk of misselijk: gewoon van slag van teveel suikers. Dus na een km of 5/6 een sanitaire stop voor mij. Joyce kletste lekker over wonden en dat helpt me ook niet echt 😉 En dan maar gewoon aftellen en blij zijn dat we geen 21,1km willen lopen!

Op de weg terug, na een wandelpauze en nog een keer netjes drinken voelde ik me beter en kon ik kwebbelen. Pas na 10km krijg ik wat rust. Wanneer ik in de bosjes heb gezeten en goed bijdrink en ik me inbeeld dat we wind mee hebben (het is echt windstil, maar het idee). Een langzaam tempo lijkt echt makkelijker dan het is! Nog een keer gestopt op 11km voor de schoenen van Joyce.

Ik liep in korte broek, maar heb het geen moment koud gehad. Iedereen was vriendelijk. Joyce hoefde de 16km niet te halen en ik vond het wel goed zo. Ik ben moe.

Ik fiets naar huis, maar ik merk dat ik echt moe ben, dus niet al te lang of al te hard dan maar. Ik zou langs de dijk, maar ik had gewoon zo ontzettend geen zin meer! Dan maar met moeite en heel veel tegenzin de 20km volmaken vandaag en een beetje omrijden om dat te halen. De benen zijn minder moe, maar het hoofd is echt erg duf en suf.

12 uur in een week volgemaakt. Dat koste moeite, ondanks het lekkere weer. En toch ging het ook weer wel! Annemarie begrijpt me: En het is heel verstandig om even bewuste rust en herstel te pakken als je na het trainen zo moe bent! Dus als het even kan kiezen voor ‘niks doen’. De komende tijd ook handig om rekening mee te houden dat je naast de tijd die nodig is voor de training(en), er ook tijd nodig is om uit te rusten en te herstellen van een training zonder dat er veel andere drukke dingen op de planning staan. Rust voor lichaam en geest, en is de uitwerking van de training na de tijd effectiever.
Wat met het afronden van deze baan en het helpen van Vincent en het bijhouden van het huishouden allemaal meetelt de komende tijd.

Paasmaandag 10 april. Op de een of andere manier heb ik lang naar deze (vrije) dag uitgekeken, maar vandaag komt er niks uit me. De bootcamp is naar de ochtend gezet en dan lig ik nog in bed. Voor deze dag kan ik het gewoon eens even net niet opbrengen om weer te moeten rennen of fietsen. Ik kreeg toevallig een artikel onder ogen met deze zin erin: “Wilskracht raakt door gebruik ‘op’. Omdat zelfbeheersing inspanning kost, slinkt de voorraad ervan elke keer dat je tegenzin onderdrukt of een verleiding weerstaat.” We gaan lekker naar Hilversum toe. Ik strijk alles en doe wat energie op voor de komende dagen. Ik ben ook wat verkouden en snotterig en het weer is weer omgeslagen naar de herfst.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 18 =